Darjeeling First Flush FTGFOP fekete tea

Darjeeling First Flush FTGFOP fekete tea
Származás: 
Tea típusa: 
100g
3 900 Ft
-+

Raktáron, azonnal szállítható!

Személyes átvétel üzleteinkben:

1024 Budapest, Fény u. 1. - Telefon: (06 20) 290 5393
H-Sz: 9:30 - 19:30

1103 Budapest, Örs Vezér Tere, Árkád Bevásárlóközpont, alsó szint - Telefon: (06 20) 290 6293
H-Sz: 10:00 - 21:00, V: 10:00 - 19:00

GLS házhoz szállítás: szállítási költség: 1280 Ft + 390 Ft utánvét díj
GLS CsomagPont átvétel: szállítási költség: 990 Ft + 390 Ft utánvét díj

Ha online fizet, vagy előre utal, akkor nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

Leírás

Primér tavaszi szüretelésű, exkluzív tea, amely egy First Flush jellegzetes ízével rendelkezik. Világos, kifinomult, lágy, muskotályos, virágaromájú főzetet ad.

Koffeintartalom: közepesen erős. Elkészítési mód: egyszer leönthető, többször leönthető

A Darjeeling fekete tea a világ egyik legnevezetesebb teája. Jellegzetes aromájú indiai fekete tea köszönhetően az alacsony hőmérsékletnek és a nagy tengerszint feletti magasságnak. Darjeeling övezet a Himalája peremén nagy magasságban található régió. A fekete teán kívül termesztenek oolong, zöld ezenkívül fehér teát is. 

Kiemelkedő ízű indiai fekete tea köszönhetően a hűvös klímának és a magas tengerszint feletti magasságnak. Darjeeling provincia a Himalája peremén magasan található térség. A fekete teán kívül termelnek oolong, zöld és fehér teát is. Kiemelkedő minősége miatt a Darjeeling tea eredetvédelem alatt áll. A tea levelei az alacsony hőmérséklet és a köd miatt lassan fejlődnek, ugyanakkor ezek a állapotok segítikhozzá a darjeeling teákat az intenzív aromákhoz. A három szüretelési időszakból az első betakarítás folyamán a fekete tea levelei meleg barnás és zöldes színűek. A második szüretből származó teáknál megjelenik egy muskotályos-szőlős íz, a harmadik/őszi betakarítású fekete tea ellenben intenzív, testes ízvilágot reprezentál.

 

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Hasonló teák

Ceylon Nuwara Eliya FOP fekete tea
2 380 Ft
Ceylon Orange Pekoe fekete tea
1 900 Ft
Ceylon Uva Bombagalla fekete tea
2 650 Ft
Assam Golden Tips TGFOP indiai fekete tea
2 350 Ft
Assam Noble Blend FTGFOP indiai fekete tea
2 500 Ft
Assam TGBOP indiai fekete tea
1 890 Ft

Vásárlóink véleménye