Darjeeling Automnal GFOP fekete tea

Darjeeling Automnal GFOP fekete tea
Származás: 
Tea típusa: 
100g
2 490 Ft
-+

Nincs raktáron, beszerzés alatt!

Beszerzési idő általában 1-2 hét.

Érdeklődjön telefonon vagy személyesen üzleteinkben.

Leírás

Egyike a legzamatosabb, testes, erős őszi szüretelésű Darjeelingeknek. Egy árnyalatnyi, ám szépen megmutatkozó, rozscipóra emlékeztető illat teszi teljessé a tea eleganciáját.

A Darjeeling fekete tea a világ egyik leghíresebb teája. Kiemelkedő ízű indiai fekete tea köszönhetően az hűvös klímának és a nagy tengerszint feletti magasságnak. Darjeeling provincia a Himalája peremén nagy magasságban található régió. A fekete teán kívül termelnek oolong, zöld és fehér teát is. Kiemelkedő minősége miatt a Darjeeling tea eredetvédelem alatt áll. A tea levelei a alacsony hőmérséklet és a köd miatt lassan fejlődnek, ugyanakkor ezek a állapotok segítik hozzá a darjeeling teákat az intenzív aromákhoz. Három szüretelési időszak van, melyben az első betakarítás folyamán a fekete tea levelei meleg barnás és zöldes színűek. A második szüretnél érezhető a fekete teán muskotályos szőlő íze, a harmadik/őszi betakarítású fekete tea ellenben intenzív, testes ízvilágot reprezentál.

A fekete tea a legelterjedtebb tea Európában. A fekete teával való talákozás általában a teafiltereknél és a kedvelt Irish Breakfastnél kezdődik. Ennek köszönhetően talán ugyanazt a jellegzetességet képzeljük valamennyi fekete teában, pedig számos, más-más aromájú, összetett ízvilágú fajtája létezik.
A fekete tea egészében fermentált, a polifenoljai átalakultak (a színért felelős) tearubiginekké (ez az ízért felelős) és teaflavonoidokká. A jellegzetesebb fajtákat, pl az assami teák, tejjel és / vagy cukorral is ihatjuk, ám a könnyedebb teákat, pl az első szedésből származó Darjeelinget, a maga természetességében célszerű megkóstolni, mielőtt bármit hozzáadnánk. A legismerebb fekete teákat Indiában és Srí Lankán termesztik, de növekvő népszerűségük miatt már Kínában is terjesztik.

 

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Hasonló teák

Ceylon Nuwara Eliya FOP fekete tea
1 960 Ft
Ceylon Orange Pekoe fekete tea
1 600 Ft
Ceylon Uva Bombagalla fekete tea
1 990 Ft
Assam Golden Tips TGFOP indiai fekete tea
1 880 Ft
Assam Noble Blend FTGFOP indiai fekete tea
2 100 Ft
Assam TGBOP indiai fekete tea
1 690 Ft