Darjeeling Automnal GFOP fekete tea

Darjeeling Automnal GFOP fekete tea
Származás: 
Tea típusa: 
100g
2 750 Ft
-+

Raktáron, azonnal szállítható!

Személyes átvétel üzleteinkben:

1024 Budapest, Fény u. 1. - Telefon: (06 20) 290 5393
H-Sz: 9:30 - 19:30

1103 Budapest, Örs Vezér Tere, Árkád Bevásárlóközpont, alsó szint - Telefon: (06 20) 290 6293
H-Sz: 10:00 - 21:00, V: 10:00 - 19:00

GLS házhoz szállítás: szállítási költség: 1280 Ft + 390 Ft utánvét díj
GLS CsomagPont átvétel: szállítási költség: 990 Ft + 390 Ft utánvét díj

Ha online fizet, vagy előre utal, akkor nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

Leírás

Egyike a legzamatosabb, testes, erős őszi szüretelésű Darjeelingeknek. Egy árnyalatnyi, ám szépen megmutatkozó, rozscipóra emlékeztető illat teszi teljessé a tea eleganciáját.

A Darjeeling fekete tea a világ egyik leghíresebb teája. 

Kiemelkedő ízű indiai fekete tea köszönhetően a hűvös klímának és a magas tengerszint feletti magasságnak. Darjeeling provincia a Himalája peremén magasan található térség. A fekete teán kívül termelnek oolong, zöld és fehér teát is. Kiemelkedő minősége miatt a Darjeeling tea eredetvédelem alatt áll. A tea levelei az alacsony hőmérséklet és a köd miatt lassan fejlődnek, ugyanakkor ezek a állapotok segítik

hozzá a darjeeling teákat az intenzív aromákhoz. A három szüretelési időszakból az első betakarítás folyamán a fekete tea levelei meleg barnás és zöldes színűek. A második szüretből származó teáknál megjelenik egy muskotályos-szőlős íz, a harmadik/őszi betakarítású fekete tea ellenben intenzív, testes ízvilágot reprezentál.

A fekete tea a legelterjedtebb tea Európában. A fekete teával való talákozás általában a teafiltereknél és a kedvelt Irish Breakfastnél kezdődik. Ennek köszönhetően talán ugyanazt a jellegzetességet képzeljük valamennyi fekete teában, pedig számos, más-más aromájú, összetett ízvilágú fajtája létezik.
A fekete tea egészében fermentált, a polifenoljai átalakultak (a színért felelős) tearubiginekké (ez az ízért felelős) és teaflavonoidokká. A jellegzetesebb fajtákat, pl az assami teák, tejjel és / vagy cukorral is ihatjuk, ám a könnyedebb teákat, pl az első szedésből származó Darjeelinget, a maga természetességében célszerű megkóstolni, mielőtt bármit hozzáadnánk. A legismerebb fekete teákat Indiában és Srí Lankán termesztik, de növekvő népszerűségük miatt már Kínában is terjesztik.

 

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Hasonló teák

Ceylon Nuwara Eliya FOP fekete tea
2 260 Ft
Ceylon Orange Pekoe fekete tea
1 900 Ft
Ceylon Uva Bombagalla fekete tea
2 450 Ft
Assam Golden Tips TGFOP indiai fekete tea
2 150 Ft
Assam Noble Blend FTGFOP indiai fekete tea
2 300 Ft
Assam TGBOP indiai fekete tea
1 890 Ft

Vásárlóink véleménye