Áfonyás sencha zöld tea

Áfonyás sencha zöld tea
Származás: 
Tea típusa: 
100g
2 490 Ft
-+

Nincs raktáron, beszerzés alatt!

Beszerzési idő általában 1-2 hét.

Érdeklődjön telefonon vagy személyesen üzleteinkben.

Leírás

Japán sencha zöld tea vörösáfonyával, kukorica- és napraforgószirmokkal. Kifinomult virágos-gyümölcsös ízei egy selymes harmóniát teremtenek. A kifinomult ízekhez exkluzív "külső" társul.

 

A zöld teákra jellemző, hogy a leszedést kövezően hevítéssel szárítják ki a leveleket, ekképpen megelőzik az oxidációt. Ezt követően a zöld teát egy melegítő fazékban tartják magas páratartalom és változatlan hőmérséklet mellett, ekképpen raktározva el a zöld tea természetes aromáját illetve olajtartalmát. Ezt követi a tealevél sodrása, amely során a zöld teának a levelét a ideális kinézetűre sodorják. A sárga tea kivételével, mint minden tea, ilyen módon a zöld tea egyaránt átesik az utószárításon, végezetül pedig az rendszerezésen, ahol kategorizálják. A zöld teát nem fermentálják, így ez hasonlít legjobban az tényleges tealevélre, alakja sokszínű lehet. Egy zöld tea lehet kicsi gombócokká sodort, tűszerű, lapos fűszerű vagy még csigaformájú is. A zöld tea, akárcsak már sokan hallottuk, jótékony hatással van a szervezetre is, hiszen rengeteg antioxidánst tartalmaz, ráadásul ismeretes stresszoldó hatással bír, hiszen tartalmaz egy aminosavat, ami nyugtatja az elmét.

 

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Hasonló teák

Barackos Zöld tea
1 890 Ft
Earl Green zöld tea
1 690 Ft
Grillázsos zöld tea
2 190 Ft
Hawaii Zöld
1 790 Ft
Menthol Green tea
1 950 Ft