Barackos Zöld tea

Barackos Zöld tea
Származás: 
Tea típusa: 
100g
1 790 Ft
-+

Nincs raktáron, beszerzés alatt!

Beszerzési idő hetek, hónapok is lehetnek.

Érdeklődjön telefonon: ................

Leírás

Enyhe őszibarack aromával ízesített japán Sencha.

A zöld teákra jellemző, hogy a leszedést kövezően hevítéssel szikkasztják ki a leveleket, így megakadályozzák az oxidációt. Ezután a zöld teát egy melegítő edényben tartják magas páratartalom és azonos hőmérséklet mellett, ekképpen őrizve meg a zöld tea természetes aromáját és olajtartalmát. Ezt követi a tealevél sodrása, amely során a zöld teának a levelét a ideális kinézetűre sodorják. A sárga tea kivételével, mint az összes tea, ilyen módon a zöld tea egyaránt átesik az utószárításon, végül pedig az rendszerezésen, ahol csoportosítják. A zöld teát nem fermentálják, így ez hajaz leginkább az igazi tealevélre, alakja változó lehet. Egy zöld tea lehet kicsi gombócokká sodort, tűszerű, lapos fűszerű vagy akár csigaformájú ugyancsak. A zöld tea, ahogy már sokan hallottuk, jótékony befolyással van a szervezetre is, hiszen rengeteg antioxidánst magába foglal, emellett ismeretes stresszoldó hatással bír, hiszen tartalmaz egy aminosavat, amely nyugtatja az elmét.

 

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Hasonló teák

Áfonyás sencha zöld tea
2 490 Ft
Earl Green zöld tea
1 590 Ft
Grillázsos zöld tea
2 190 Ft
Hawaii Zöld
1 590 Ft
Menthol Green tea
1 890 Ft