Menthol Green tea

Menthol Green tea
Származás: 
Tea típusa: 
100g
1 950 Ft
-+

Raktáron, azonnal szállítható!

Személyes átvétel üzleteinkben:

1024 Budapest, Fény u. 1. - Telefon: (06 20) 290 5393
H-Sz: 9:30 - 19:30

1103 Budapest, Örs Vezér Tere, Árkád Bevásárlóközpont, alsó szint - Telefon: (06 20) 290 6293
H-Sz: 10:00 - 21:00, V: 10:00 - 19:00

GLS házhoz szállítás: szállítási költség: 1280 Ft + 390 Ft utánvét díj
GLS CsomagPont átvétel: szállítási költség: 990 Ft + 390 Ft utánvét díj

Ha online fizet, vagy előre utal, akkor nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

Leírás

Egy leheletnyi menta aromával ízesített kínai zöld tea. Hűsítő, pikáns ital!

A zöld teákra jellemző, hogy a leszedést kövezően melegítéssel szikkasztják ki a leveleket, ily módon meggátolják az oxidációt. Ezt követően a zöld teát egy melegítő tálban tartják magas páratartalom és változatlan hőmérséklet mellett, így raktározva el a zöld tea természetes aromáját továbbá olajtartalmát. Ezt követi a tealevél sodrása, amely során a zöld teának a levelét a ideális kinézetűre sodorják. A sárga tea kivételével, mint az összes tea, ilyen módon a zöld tea szintén átesik az utószárításon, végezetül pedig az oszályozáson, ahol kategorizálják. A zöld teát nem fermentálják, ilyen módon ez hajaz leginkább az tényleges tealevélre, alakja sokszínű lehet. Egy zöld tea lehet kicsi gombócokká sodort, tűszerű, lapos fűszerű illetve még csigaformájú ugyancsak. A zöld tea, ahogy már sokan hallottuk, jótékony hatással van a szervezetre is, hiszen sok antioxidánst magába foglal, ezen kívül ismeretes stresszoldó hatással bír, hiszen tartalmaz egy aminosavat, ami nyugtatja az elmét.

A Somerset Teahouse - a tea.hu üzemeltetője – immár 20 éve a legkiválóbb zöld teákat hozza el üzleteibe és online teavásárlóinak a világ minden pontjáról. Szakértelmünk és több száz teaminta folyamatos kóstolása garantálja az elérhető legkiválóbb zöld teák kínálatban tartását. Gondosan válogatott zöld teáink betekintést nyújtanak a termőhelyek egyedi ízvilágába, a teázás közismert egészségvédő hatása mellett.

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Hasonló teák

Áfonyás sencha zöld tea
3 800 Ft
Earl Green zöld tea
2 500 Ft
Grillázsos zöld tea
3 450 Ft
Hawaii Zöld tea
2 650 Ft
Sencha Citrus zöld tea
2 450 Ft

Vásárlóink véleménye