Tea hírek

Somerset Teahouse teawebáruház

Életkép
Ebben a pillanatban ez történik nálunk: valaki éppen csodás illatú, szenzációs ízű teát válogat.
Miért ne tehetnéd meg te is? Gyere be a Mammut mellet a Fény utcában vagy az Árkádban található Somerset Teahouse üzletünkbe és hagyd, hogy elvarázsoljunk!
Persze, a tea.hu-n is szenzációs teákat találsz
https://tea.hu/
Matcha tea
Kávét igyunk vagy matcha teát?
A Matcha egyfajta japán zöld tea különlegesség és mint minden más zöld tea, ez is jelentős koffein tartalommal bír.  A matcha tea koffeintartalma többnyire magasabb, mint a zöld teák többségében.
Ennek egyik oka a szedést megelőző speciális árnyékolási folyamat. A kávé és a matcha koffein tartalmának összehasonlítása: a kávé pörkölt babkávéból áll, melyet megőrlünk majd többnyire kávéfőző géptől függően nagyobb nyomású vízzel rövid idő alatt főzünk. Aromás, keserű, magas koffeintartalmáról italt kapunk eredményül, hozzávetőleg 60-100 mg koffein tartalommal.
A ...
Az év gyümölcsteája: Gyömbéres narancsos
Az év slágere,  a gyümölcstea kategóriában kétségtelenül a Gyömbéres narancsos tea lett. Sikere nagy öröm számunkra, hiszen megalkotásában, azaz a receptúra összeállításában sok munka mellett szükség volt az elmúlt 25 év tapasztaltára is. Néhány éve mikor elkezdtünk saját tervezésű gyümölcsteákról gondolkodni nem sejtettük milyen nehéz feladat vár ránk. Fontos háttér volt persze Németország egyik legnevesebb 'tea üzeme' ahol receptünk alapján a legmodernebb technológiával állítják elő gyümölcstea keverékünket. 
Fontos volt hogy valami a megszokott gyümölcsteáktól eltérőt hozzunk létre, ...
Hogyan készítsünk jó matcha teát?
Első lépés: a melegítés
Elsőként a tálat melegítsük fel és a matcha habosító szálait puhítsuk meg óvatosan. Ezután öntsünk meleg vizet a tálba, amíg el nem éri annak felét. Utána mozgassuk körbe-körbe a habosítót, ameddig a szálai elég nedvesek nem lesznek.  Keverjük meg a meleg vizet a tálban, hogy annak minden részét kellően felmelegítse. Ezután öntsük ki a tálból a vizet és óvatosan törölgessük szárazra egy papírtörlővel, vagy tiszta konyharuhával. 
 
Második lépés: a szitálás
Helyezzünk egy szűrőt a matcha tál felé, majd rakjunk rá 1-2 teáskanál matchát. Minél többet rakunk annál erősebb...
https://123matcha.hu/
Az 123matcha.hu és a Somerset tea együttműködéseként Fény utcai üzletünkben mostantól kibővített matcha tea és kiegészítő választékkal várjuk vásárlóinkat. A matcha termékek megtalálhatók a https://123matcha.hu/ weboldalon is.
Igyekeztünk a kínálatban a teljes matcha palettát felvonultatni, egészen a főző matchától a prémium termékekig. Számos kiegészítő, köztük sok igazi különlegesség található. Aki pedig csak kipróbálná a matcha teát, annak akár 1 gr-os kiszerelésben is elérhető.
Laosencha zöld tea
Hosszú szünet után ismét sikerült beszereznünk egy szállítmányt ebből az igazi különlegességből. A vietnami Fanispan hegységben 800-1200 méter magasan elterülő ültetvényről származó eszmerald zöld tea a Laosencha, hosszantartó friss ás lágy ízekkel. A hegytetőről érkező friss víz és a helyi termesztők évszázados tapasztalata különösen kiváló teát eredményez. A legnagyobb teaültetvények méltó versenytársa fantasztikusan kedvező áron.
Tea gyógyszer helyett:
A felfázással sokan küszködünk esetenként. Vannak akik hajlamosabbak rá, vannak szerencsésebbek, akik egész életükben meg sem tapasztalják ezt a szörnyű érzést.Akik már átélték ennek a néhány napnyi szenvedésnek a borzalmait, nekik ajánlanék most egy teljesen természetes gyógymódot. Ráadásul nem kell napokig várni, még a gyógyszerek teszik a hatásukat. Amint érzik a rosszullét első jeleit érdemes rögtön bevetni, mivel akkor még nem olyan súlyos a baj, hamar meg is előzhetjük.Nálam régebben sajnos nagyon gyakran jelentkezett a felfázás. Olyankor bevetettem a forró, esetlegesen sós fürdőt,...
Életelixir keverék
Mostanra már nagyjából mindenki túl van az ünnepeken, lassan de biztosan indul az új év. Sokan ilyenkor kezdenek új életmódot kialakítani, több kevesebb sikerrel... Úgy vélem, ha igazán mélyen gyökerezik a szándék és megtudjuk fogalmazni a motivációnkat, nem szükséges hozzá igazítani a naptárat, hanem bármikor kezdődhet az átalakulás. Minden más csak kifogás.
Mindenesetre jó alkalom arra, hogy rászánjuk magunkat aztán a végén még sikerülhet is szokássá alakítanunk az edzést és megfelelő táplálkozást. Ezen múlik minden, hiszen szokásokból állnak össze a mindennapjaink. Elhatározás és egyéni...
Tea ajándékötletek
Hogy a karácsony utolsó hetéből ne legyen egy óriási kapkodás és ezáltal ne menjen el a kedvünk tőle, érdemes előre gondolkozni az ajándékozás témában. Néhány csodás ötlettel állunk elétek, hogy megkönnyítsük ezt az amúgy kedves feladatot.Első ötletünk egy apróság, de annál személyesebb lehet: Fémdoboz teával. Válassz egy 100g-os fémdobozt, ami szerinted az ajándékozottad számára a legkiválóbb színben, mintában, formában és töltsd meg egy olyan teával, ami szintén igazi kedvence lehet ezeken a meghitt, ünnepi napokon.Második tippünk egy már komplettebb összeállítás: Válassz teát, hozzá...
Tea ajándékok
Elérkezett az évnek a legcsodálatosabb időszaka, amikor is szépen lassan elkezdünk hangolódni a karácsonyi ünnepekre és bizony az üzletbe is megérkeznek a finomabbnál finomabb, változatosnál változatosabb teák, amiket csak a téli szezonban lehet kapni. Fekete, zöld és  gyümölcsös verzióban is érkeztek újdonságok, ám olyanokat is a listámba írok, amik ugyan egész évben kaphatók, mégis passzolnak ezekhez a meghitt, gyertyalángos napokhoz.
Fekete teák:• Arany Advent• Adventi tea• Diótörő• Fahéj
Zöld teák:• Zöld Karácsony• Grillázsos zöld
Gyümölcs teák:• Gyömbéres narancsos• Karácsonyi grog•...

Oldalak