Tea hírek

Somerset Teahouse teawebáruház

Vasárnap is nyitva Fény utcai üzletünk!
November és december hónapban a Somerset Teahouse, Budapest, II. Fény u. 1. üzlete vasárnap is nyitva tart!
Szeretettel várjuk a teakedvelőket!
Kedvenc csapatunk!
Çaykur Rizespor nem sokat mond talán, de mostantól minden más lesz. A világ egyetlen futballcsapata melynek logójában tealevél látható.
Hajrá Rizespor! 
Mostantól oldalunkon követjük kedvenc csapatunk mérkőzéseit.
Jelenleg 9 mérközés után 14 pont, ami a 8. helyhez elég a bajnokságban.
Október 28.-án szombaton a Galatasaray látogat hozzánk, óriási hangulat és izgalmak várnak ránk. 
Ami külön érdekesség hogy kedvenc csapatunkat erősíti a kiváló magyar védő, Mocsi Attila aki Zalaegerszegről igazolt a török bajnokságba.
Újra kínálatunkban a Szilva és a Pu-erh
Kedves Teakedvelők!
Hosszab szünet után ismét kínálatunkban két nagyon népszerű teánk!
Szilvás gyümölcstea: szilva, kökény, és a ribizli fanyarsága párosul az áfonya, és a málna édességével. Végre egy olyan szilvás gyümölcstea, mely fahéj nélkül is megállja a helyét.
Pu-Erh Tuo Cha 15 éves
A Pu-Erh teák speciális kínai fekete teák. Kétszeri fermántálásuk miatt Kínában csupán ezt a típust tekintik feketének. A Pu-Erheket földben érlelik - minél tovább, annál kiválóbb minőség - majd fészek, korong, esetleg nagyobb lepény formába préselik le. Az így kapott szemeket ezután saját védjeggyel...
Életkép
Ebben a pillanatban ez történik nálunk: valaki éppen csodás illatú, szenzációs ízű teát válogat.
Miért ne tehetnéd meg te is? Gyere be a Mammut mellet a Fény utcában vagy az Árkádban található Somerset Teahouse üzletünkbe és hagyd, hogy elvarázsoljunk!
Persze, a tea.hu-n is szenzációs teákat találsz
https://tea.hu/
Matcha tea
Kávét igyunk vagy matcha teát?
A Matcha egyfajta japán zöld tea különlegesség és mint minden más zöld tea, ez is jelentős koffein tartalommal bír.  A matcha tea koffeintartalma többnyire magasabb, mint a zöld teák többségében.
Ennek egyik oka a szedést megelőző speciális árnyékolási folyamat. A kávé és a matcha koffein tartalmának összehasonlítása: a kávé pörkölt babkávéból áll, melyet megőrlünk majd többnyire kávéfőző géptől függően nagyobb nyomású vízzel rövid idő alatt főzünk. Aromás, keserű, magas koffeintartalmáról italt kapunk eredményül, hozzávetőleg 60-100 mg koffein tartalommal.
A ...
Az év gyümölcsteája: Gyömbéres narancsos
Az év slágere,  a gyümölcstea kategóriában kétségtelenül a Gyömbéres narancsos tea lett. Sikere nagy öröm számunkra, hiszen megalkotásában, azaz a receptúra összeállításában sok munka mellett szükség volt az elmúlt 25 év tapasztaltára is. Néhány éve mikor elkezdtünk saját tervezésű gyümölcsteákról gondolkodni nem sejtettük milyen nehéz feladat vár ránk. Fontos háttér volt persze Németország egyik legnevesebb 'tea üzeme' ahol receptünk alapján a legmodernebb technológiával állítják elő gyümölcstea keverékünket. 
Fontos volt hogy valami a megszokott gyümölcsteáktól eltérőt hozzunk létre, ...
Hogyan készítsünk jó matcha teát?
Első lépés: a melegítés
Elsőként a tálat melegítsük fel és a matcha habosító szálait puhítsuk meg óvatosan. Ezután öntsünk meleg vizet a tálba, amíg el nem éri annak felét. Utána mozgassuk körbe-körbe a habosítót, ameddig a szálai elég nedvesek nem lesznek.  Keverjük meg a meleg vizet a tálban, hogy annak minden részét kellően felmelegítse. Ezután öntsük ki a tálból a vizet és óvatosan törölgessük szárazra egy papírtörlővel, vagy tiszta konyharuhával. 
 
Második lépés: a szitálás
Helyezzünk egy szűrőt a matcha tál felé, majd rakjunk rá 1-2 teáskanál matchát. Minél többet rakunk annál erősebb...
https://123matcha.hu/
Az 123matcha.hu és a Somerset tea együttműködéseként Fény utcai üzletünkben mostantól kibővített matcha tea és kiegészítő választékkal várjuk vásárlóinkat. A matcha termékek megtalálhatók a https://123matcha.hu/ weboldalon is.
Igyekeztünk a kínálatban a teljes matcha palettát felvonultatni, egészen a főző matchától a prémium termékekig. Számos kiegészítő, köztük sok igazi különlegesség található. Aki pedig csak kipróbálná a matcha teát, annak akár 1 gr-os kiszerelésben is elérhető.
Laosencha zöld tea
Hosszú szünet után ismét sikerült beszereznünk egy szállítmányt ebből az igazi különlegességből. A vietnami Fanispan hegységben 800-1200 méter magasan elterülő ültetvényről származó eszmerald zöld tea a Laosencha, hosszantartó friss ás lágy ízekkel. A hegytetőről érkező friss víz és a helyi termesztők évszázados tapasztalata különösen kiváló teát eredményez. A legnagyobb teaültetvények méltó versenytársa fantasztikusan kedvező áron.
Tea gyógyszer helyett:
A felfázással sokan küszködünk esetenként. Vannak akik hajlamosabbak rá, vannak szerencsésebbek, akik egész életükben meg sem tapasztalják ezt a szörnyű érzést.Akik már átélték ennek a néhány napnyi szenvedésnek a borzalmait, nekik ajánlanék most egy teljesen természetes gyógymódot. Ráadásul nem kell napokig várni, még a gyógyszerek teszik a hatásukat. Amint érzik a rosszullét első jeleit érdemes rögtön bevetni, mivel akkor még nem olyan súlyos a baj, hamar meg is előzhetjük.Nálam régebben sajnos nagyon gyakran jelentkezett a felfázás. Olyankor bevetettem a forró, esetlegesen sós fürdőt,...

Oldalak