Huang Da Cha sárga tea
Egy izgalmas újdonságot szeretnénk bemutatni kínálatunkból:
Huang Da Cha sárga tea
Apró szálú, kínai sárga tea Anhui tartományból.
A sárga tea a levél egy speciális művelettel elért, enyhén sárgás színéről kapta nevét. Ezt nevezzük menhuang eljárásnak, mely során, a feldolgozás egy pontján, a leveleket kupacokba halmozzák, és nedves textilbe csomagolva pihentetik. A meleg és a pára következtében aztán a levelek sötétebb, barnás-sárgás színt kapnak. A Huang Da Cha tea nagy múltra tekint vissza, a kínai szerezetesek még manapság is gyakran és nagy örömmel fogyasztják.
Friss, csokoládés-kakaós aromái minket is elkápráztattak! Kezdő és haladó teázóknak is egyaránt ajánljuk nehezen keseredő, sokoldalú, édes ízvilága miatt.
Termőhely magasság: 800-900 m
Régió: Anhui, Huang Shan
Szedés: április-május
Levél: barnás-sárgától a sárgáig, közepes, szárrész, szabálytalan.
Főzet: narancssárgától az aranyszínűig terjedő színű, tiszta