Assam Noble Blend FTGFOP indiai fekete tea

Assam Noble Blend FTGFOP indiai fekete tea
Származás: 
Tea típusa: 
100g
2 100 Ft
-+

Raktáron, azonnal szállítható!

Személyes átvétel üzleteinkben:

1024 Budapest, Fény u. 1. - Telefon: (06 20) 290 5393
H-Sz: 9:30 - 19:30

1103 Budapest, Örs Vezér Tere, Árkád Bevásárlóközpont, alsó szint - Telefon: (06 20) 290 6293
H-Sz: 10:00 - 21:00, V: 10:00 - 19:00

GLS házhoz szállítás: szállítási költség: 980 Ft + 250 Ft utánvét díj
GLS CsomagPont átvétel: szállítási költség: 760 Ft + 190 Ft utánvét díj

Ha online fizet, vagy előre utal, akkor nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

Leírás

Egy elegáns és erős teakeverék a legjobb minősítésű ültetvények terméséből. Sűrű, nehéz, de ugyanakkor lágy és olajos ital, amely jellegzetes mézes virágporos bukéval bír! Bármilyen furcsán hangzik, minél jobb egy Assam annál jobb tejszínnel!

Indiában lelhető fel Assam területe, mely az optimális időjárásnak (monszunesőnek) hála rendkívül eredményes teatermesztő régió. Az assami fekete teák rendkívüli testességgel bírnak. A teaültetvények a tealeveleket április és november közt takarítják be a legpárásabb és leforróbb időben, melyhez a monszun idején megáradt folyók táplálják a dús termőföldet. Az assami fekete tea szüreti szakasza folyamán, akár 38 fok is lehet a hőmérséklet, amely hasonló egy üvegházi termeléshez. Az első szüret áprilisban esedékes, míg a következő május-június között történik ennél a fekete teánál. A legtöbb termesztő igyekszik ideális minőségű szálas fekete teát csinálni, amelyet magasabb áron exportálhatnak.

A fekete tea a legismertebb tea a nyugati világban. A fekete teával való ismerkedés általában a teafiltereknél és a közismert keverékeknél, például English Breakfastnél kezdődik. Emiatt talán ugyanazt az ízvilágot társítjuk valamennyi fekete teához, pedig számos, különböző aromájú, összetett ízvilágú típusa létezik.
A fekete tea teljes mértékben fermentált, a polifenoljai átalakultak (a színért felelős) tearubiginekké (ez az ízért felelős) és teaflavonoidokká. A jellegzetesebb típusokat, pl az assami teák, tejjel és / vagy cukorral is ihatjuk, ám a selymesebb teákat, pl az első szedésből származó Darjeelinget, a maga természetességében ajánlott megkóstolni, mielőtt ízesítenénk. A leghíresebb fekete teákat Indiában és Srí Lankán termesztik, de nagy népszerűségük miatt már Kínában is elérhetőek.

 

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Hasonló teák

Ceylon Nuwara Eliya FOP fekete tea
1 960 Ft
Ceylon Orange Pekoe fekete tea
1 600 Ft
Ceylon Uva Bombagalla fekete tea
1 990 Ft
Assam Golden Tips TGFOP indiai fekete tea
1 880 Ft
Assam TGBOP indiai fekete tea
1 690 Ft
Darjeeling Automnal GFOP fekete tea
2 490 Ft