Assam Golden Tips TGFOP indiai fekete tea

Assam Golden Tips TGFOP indiai fekete tea
Származás: 
Tea típusa: 
100g
2 350 Ft
-+

Raktáron, azonnal szállítható!

Személyes átvétel üzleteinkben:

1024 Budapest, Fény u. 1. - Telefon: (06 20) 290 5393
H-Sz: 9:30 - 19:30

1103 Budapest, Örs Vezér Tere, Árkád Bevásárlóközpont, alsó szint - Telefon: (06 20) 290 6293
H-Sz: 10:00 - 21:00, V: 10:00 - 19:00

GLS házhoz szállítás: szállítási költség: 1280 Ft + 390 Ft utánvét díj
GLS CsomagPont átvétel: szállítási költség: 990 Ft + 390 Ft utánvét díj

Ha online fizet, vagy előre utal, akkor nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

Leírás

Ez a teakeverék a cserje zsenge, aranyszínű leveleiről kapta a nevét. Erős, sötét főzetű ital, száraz ízéhez intenzív, ám könnyű aroma társul.

Indiában helyezkedik el Assam területe, ahol a jó időjárásnak (monszunesőnek) hála különösen termékeny teatermesztő terület. Az assami fekete teák kiemelkedő testességgel bírnak. A teaültetvényeken a tealeveleket április és november folyamán szüretelik a legpárásabb és leforróbb időben, melyhez a monszun idején megáradt folyók táplálják a dús termőtalajt. Az assami fekete tea szüreti periódusa alatt, akár 38 fok is lehet a hőmérséklet, ami hasonló egy üvegházi termeléshez. Az első betakarítás áprilisban esedékes, míg a következő május-június alatt folyik ennél a fekete teánál. A legtöbb termesztő igyekszik jó minőségű szálas fekete teát alkotni, amit magasabb áron exportálhatnak.

A fekete tea a legismertebb tea a nyugati világban. A fekete teával való találkozás leginkább a teafiltereknél és a közismert keverékeknél, például English Breakfastnél kezdődik. Emiatt talán ugyanazt a jellegzetességet sejtjük az összes fekete teában, pedig számos, eltérő aromájú, összetett ízvilágú típusa létezik.
A fekete tea teljes mértékben fermentált, a polifenoljai átalakultak (a színért felelős) tearubiginekké (ez az ízért felelős) és teaflavonoidokká. A karakteresebb típusokat, pl az assami teák, tejjel és / vagy cukorral is ihatjuk, ám a selymesebb teákat, pl az első szedésből származó Darjeelinget, a maga természetességében ajánlott megkóstolni, mielőtt bármit hozzáadnánk. A legismerebb fekete teákat Indiában és Srí Lankán termesztik, de megnövekedett népszerűségük miatt már Kínában is terjesztik.

 

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Hasonló teák

Ceylon Nuwara Eliya FOP fekete tea
2 380 Ft
Ceylon Orange Pekoe fekete tea
1 900 Ft
Ceylon Uva Bombagalla fekete tea
2 650 Ft
Assam Noble Blend FTGFOP indiai fekete tea
2 500 Ft
Assam TGBOP indiai fekete tea
1 890 Ft
Darjeeling Automnal GFOP fekete tea
2 750 Ft

Vásárlóink véleménye