m.helt blogja

Öt étel, amihez soha ne fogyassz teát

Öt étel, amihez soha ne fogyassz teát

Bár a tea a világ második legkedveltebb itala és szinte mindenhez illik, ennek ellenére összegyűjtünk 5 olyan ételtípust, ízvilágot, ami mellé ne fogyassz teát. De nem csak ezt tettük, azt is megírtuk, hogy miért ne. Izgalmas válogatás lesz, néha különleges indokokkal, ismerd meg!

 

Mi a gond ezekkel az ételekkel, ízekkel?

A tea, amely segít elaludni

A tea, amely segít elaludni

Nincs annál borzasztóbb és a szervezetedet megterhelőbb, mint amikor – valamiért - napokig, hetekig csak nagyon későn tudsz valahogy elaludni vagy nem pihentető az alvásod. Mielőtt meginnál egy pohár bort rászoknál valamilyen népszerű antidepresszánsra vagy egyszerűen megennél egy altatót, íme a tea amelyik segít elaludni. 

 

Amíg nem gond az álmatlanság

Így tudsz a teán pénzt megtakarítani

Így tudsz a teán pénzt megtakarítani

Miközben mindannyiunkat bombáznak a termékek és szolgáltatások árának emelkedésével kapcsolatos rossz hírekkel, úgy gondoltuk, segítünk abban, hogy a legtöbbet és a legjobb ár-érték aránnyal hozd ki a teádból. Összeállítottunk egy listát azokról a tippekről, amelyekkel a teakedvelők pénzt takaríthatnak meg, miközben a tea minősége sem igényel kompromisszumot. Íme. 

 

Szerezz be egy teásdobozt, teahengert

Sosem gondoltad volna, hogy ez a világ legrégebbi teája….

Sosem gondoltad volna, hogy ez a világ legrégebbi teája….

Amikor a hajnali harmatban leszeded a zsenge rügyeket, érzed a szinte földöntúlian finom tapintású, éppen megszáradó halvány, szinte még átlátszó ezüstfehér pihéket. A lehető legóvatosabban fogod meg, hogy semmiképpen ne törd össze, vagy okozz neki kárt és mint egy drága porcelánt viszed a gyűjtőhelyre: a világ legzsengébb és legrégebbi teáját tartottad a kezedben….

 

A fehér tea: a tisztaság megtestesítője

A 2024 év trendje: a görög tea Ikaria mézzel

A 2024 év trendje: a görög tea Ikaria mézzel

A görögök évszázadok óta használják a mézet és – akárcsak nekünk magyaroknak – különleges helyet foglal el kultúrájukban és a gasztronómiájukban. Mégis, amikor Görögországba nyaralsz eszedbe sem jut a mézes teát inni, inkább a görög kávékat, jeges frappékat választod. Ám most van egy új trend, amit ki kell próbálnod: az ikaria mézes tea. De mi annyira különleges ebben a teában? 

 

A méz ereje

Ezzel dobd fel a teádat

Ezzel dobd fel a teádat

Az igazi teafogyasztók „tisztán” szinte szertartásszerűen fogyasztják a teát, de sokan vannak kik szeretnénk valami mást kipróbálni, és izgalmasabbá, egyedibbé tenni az italunkat. A tea pedig engedékeny, valójában azt teszel bele, amit szeretnél, azzal dobod fel, amivel gondolod. Bármit megtehetsz tehát, de van néhány olyan, amit semmiképp ne hagyj ki. Íme.

 

Bármilyen citrusféle

A karácsonyi tea története

A karácsonyi tea története

Ha belegondolsz, karácsony környékén szinte mindenhol kóstolhatsz és vásárolhatsz „karácsonyi teát”, miközben „húsvéti tea” vagy bármilyen más ünnephez kötött tea nincs. Akkor miért van karácsonyi tea? Hogyan lett? Íme a különös története!

 

Karácsony = berúgunk

Napjainkban némileg mást jelent a karácsony, mint – például – 200 évvel ezelőtt. Ami ma a családdal és a szeretteinkkel való találkozás ideje, mintegy 200 évvel ezelőtt a féktelen dorbézolás ünnepe volt.

4+1 karácsonyi ajándékötlet teakedvelőknek

4+1 karácsonyi ajándékötlet teakedvelőknek

Tudjuk, hogy egy picit későn írjuk meg ezt a cikket, de meg kellett várnunk amíg megérkeznek a legszebb és legjobb, olyan karácsonyi ötletek, amivel valóban minden teakedvelőt meglephetsz. Íme, összegyűjtöttük és ha gyorsan megrendeled, vagy eljössz valamelyik üzletünkbe odakerül a fa alá. 

 

Vágjunk bele!

Tudjuk, hogy semmi kedved hosszú bevezetőket olvasni ezért nem raboljuk az idődet, azonnal belekezdünk. Íme az ötleteink. 

 

Oldalak

Feliratkozás RSS - m.helt blogja csatornájára