m.helt blogja

Tea a kisgyerekeknek

Tea a kisgyerekeknek

Rengetegszer leírtuk már, hogy a tea a világ második legnépszerűbb itala: de vajon a kisgyerekek körében is? Ők mennyire szeretik, mennyit ihatnak belőle és mikor? Alkalomszerűen, vagy akár minden nap? Ebben a cikkben mindent elmondunk arról, hogy mit kell figyelembe venned, ha kisgyereknek adsz teát. 

 

Tea a tökéletes alternatíva

Öt étel, amihez soha ne fogyassz teát

Öt étel, amihez soha ne fogyassz teát

Bár a tea a világ második legkedveltebb itala és szinte mindenhez illik, ennek ellenére összegyűjtünk 5 olyan ételtípust, ízvilágot, ami mellé ne fogyassz teát. De nem csak ezt tettük, azt is megírtuk, hogy miért ne. Izgalmas válogatás lesz, néha különleges indokokkal, ismerd meg!

 

Mi a gond ezekkel az ételekkel, ízekkel?

A tea, amely segít elaludni

A tea, amely segít elaludni

Nincs annál borzasztóbb és a szervezetedet megterhelőbb, mint amikor – valamiért - napokig, hetekig csak nagyon későn tudsz valahogy elaludni vagy nem pihentető az alvásod. Mielőtt meginnál egy pohár bort rászoknál valamilyen népszerű antidepresszánsra vagy egyszerűen megennél egy altatót, íme a tea amelyik segít elaludni. 

 

Amíg nem gond az álmatlanság

Így tudsz a teán pénzt megtakarítani

Így tudsz a teán pénzt megtakarítani

Miközben mindannyiunkat bombáznak a termékek és szolgáltatások árának emelkedésével kapcsolatos rossz hírekkel, úgy gondoltuk, segítünk abban, hogy a legtöbbet és a legjobb ár-érték aránnyal hozd ki a teádból. Összeállítottunk egy listát azokról a tippekről, amelyekkel a teakedvelők pénzt takaríthatnak meg, miközben a tea minősége sem igényel kompromisszumot. Íme. 

 

Szerezz be egy teásdobozt, teahengert

Sosem gondoltad volna, hogy ez a világ legrégebbi teája….

Sosem gondoltad volna, hogy ez a világ legrégebbi teája….

Amikor a hajnali harmatban leszeded a zsenge rügyeket, érzed a szinte földöntúlian finom tapintású, éppen megszáradó halvány, szinte még átlátszó ezüstfehér pihéket. A lehető legóvatosabban fogod meg, hogy semmiképpen ne törd össze, vagy okozz neki kárt és mint egy drága porcelánt viszed a gyűjtőhelyre: a világ legzsengébb és legrégebbi teáját tartottad a kezedben….

 

A fehér tea: a tisztaság megtestesítője

A 2024 év trendje: a görög tea Ikaria mézzel

A 2024 év trendje: a görög tea Ikaria mézzel

A görögök évszázadok óta használják a mézet és – akárcsak nekünk magyaroknak – különleges helyet foglal el kultúrájukban és a gasztronómiájukban. Mégis, amikor Görögországba nyaralsz eszedbe sem jut a mézes teát inni, inkább a görög kávékat, jeges frappékat választod. Ám most van egy új trend, amit ki kell próbálnod: az ikaria mézes tea. De mi annyira különleges ebben a teában? 

 

A méz ereje

Oldalak

Feliratkozás RSS - m.helt blogja csatornájára