Tea blog

A különleges Pu-erh tea
Ősi. Világszerte ismert a lenyűgöző ízéről. Talán ez egyetlen olyan tea, amelynek komoly kulturális jelentősége van. Tanulmányok szerint legyőzheti a rákot (ez nem azt jelenti, hogy a rák ellenszere) és rengeteget tehet a májadért is. Persze, hogy a világ egyik legértékesebb, legdrágább teája a Pu-...
A teakészítés lelke: az áztatás
Még a boltban néhány száz forintért kapható teák dobozán is találsz arra vonatkozó információkat, hogy az adott teát mennyi ideig és hány fokos (milyen hőmérsékletű) vízben ideális áztatni mielőtt elfogyasztod. De miért ennyire fontos az áztatás? Melyik teát meddig áztassuk? Mi történik, ha...
Gyógynövény teák: természetes megoldások
A gyógynövényteák hagyományai évezredekre nyúlnak vissza, amikor őseink felfedezték a növények gyógyító erejét. Ma már a tudományos kutatások is alátámasztják, hogy a gyógynövényekben található hatóanyagok számos egészségügyi problémára nyújthatnak természetes megoldást. Az utóbbi években különösen...
Honnan kapta a nevét a „tea”
A tea szó talán a világ egyik legkülönösebb szava, olyan, amelyet alig 300 év alatt a világon mindenki megismert és azóta is megért: hiszen légy bárhol a világon a tea az tea. Érteni fogják mit szeretnél. De
honnan kapta a nevét a tea? Miért éppen ez a neve ennek az italnak?
 
A semmiből jött szó
A...
Ismered a teaszűrő történetét?
Egészen hihetetlen, hogy néhány ma már teljesen hétköznapi eszköz régen nem létezett és valakinek ki kellett találnia. Aztán a végsőkig tökéletesíteni. A teaszűrő is pontosan ilyen, talán a teázás egyik legegyszerűbb eszköze és még saját története is van. Ismerd meg! 
 
A mindennapok
Ha...
Különleges teaédesítők – a cukron túl
Attól függetlenül, hogy mi mindig arra biztatunk, hogy ízesítés nélkül kóstold meg a tőlünk vásárolt teát, teljesen rendben van, ha megédesítenéd. Csakhogy a cukron, mézen és a hagyományos édesítőszereken túl van egy másik világ tele különös, ismeretlen édesítőkkel. Ismerd meg őket!
 
Nem...
Miért idd forrón a teát nyáron?
Látszólag értelmetlennek tűnik melegben forró italt inni, hiszen inkább a hideget vágyjuk. Mégis számtalan érv szól amellett, hogy hőségben forró teát igyunk. De miért? Elmondjuk.
 
A nagy ellentmondás
Ellentmondásnak tűnhet, de a forró tea remek módja annak, hogy a legnagyobb hőségben lehűtsük a...
Minden, amit a kandiscukorról tudni kell
Rengeteg teafotó mellett láthatsz egy különleges kristályokból álló barna, vékony rúdhoz tapadó cukorszerűséget. Nos ő a kandiscukor (vagy kandish cukor). De mi ez a különleges cukor? Hangulatjavító? Jól mutat a képeken? Vagy tényleg hozzáad valamit a teához? Íme, minden, amit a kandiscukorról...
Lehet fogyni teával?

Az egészséges életmód és a fogyás iránti vágy gyakran arra ösztönöz minket arra, hogy új szokásokat éséletmódot alakítsunk ki. A tea hosszú ideje központi szerepet tölt be az ilyen változásokban, és sokakkörében felmerül a kérdés: segít-e fogyni a tea és ha segít, hogyan?
Miért szeretjük a teát (...
Ismerd meg a fehér teát

A fehér tea a Camellia sinensis növény fiatal hajtásából és rügyeiből készül, minimális feldolgozásnak vetik alá, így megőrizve a levelekben rejlő értékes tápanyagokat és antioxidánsokat. Ez a legkevésbé feldolgozott teafajta, finom, édes ízéről és halvány, aranyló színéről ismert. Ismerd meg ezt...

Oldalak