Őszi csomag

2019. szeptember 04. - 13:09
Őszi teaválogatás

Beköszöntött az ősz. Eső, pulcsi, teaszezon. Ilyenkor még azok is teáznak, akik máskor a kávé hívei.
Arra gondoltam, így szeptember elején felsorolok néhány teakülönlegességet, amik valahogy passzolnak ehhez a színes évszakhoz:
Szilvás gyümölcstea: a csipkebogyó, hibiszkusz és a szilva izgalmas kombinációja igazán passzol a még kellemes és jóleső szellőhöz, és akár egy őszi kirándulás alkalmával tökéletes útitárs lehet egy termoszban.
Oolong Orange Peel: a fekete szálú sárgatea, ami a narancsdarabkákkal remek napindító egy szürke hétfőn. Garantáltan megszínezi a fák levelét ez a citrusos különlegesség.
Ceylon Nuwara Eliya: a tiszta fekete, ami csodálatos természetes módon kissé mézes ízvilágú. Felmelegíti a lelket és beindítja a napot, ha az eső eltántorítana a tevékenykedéstől.
Grillázsos zöld: hogy az őszi szüreti napokon kapható édességeket egy pillanat alatt felidézhessük magunkban egy finom Sencha képében.
Vadcseresznye: illatos fekete tea, amitől még érezhető, hogy nem olyan régen vettünk búcsút attól a mámoros nyártól, de már a küszöbön integet az új élményekkel teli ősz.
Első körben ezek jelentik számomra az őszi szárnybontogatást. Gyere be az Árkádba, vigyél egy kóstolót, vagy ülj be egy csészére a Fény utcába és döntsd el, neked mik a kedvenc (őszi) ízeid.

Kovács Vanessza a blog szerzője, ha valaki személyesen találkozna vele, a Somerset Teahouse Árkádban található üzletében megteheti.

2019.09.03.