Assam Noble Blend FTGFOP

Egy elegáns és erős teakeverék a legjobb minősítésű ültetv Különleges fekete tea
Származás: 
Tea típusa: 
100g
1 990 Ft
-+

Raktáron, azonnal szállítható!

12:00 -ig leadott rendeléseket másnap (munkanap) kiszállítjuk!

Személyes átvétel üzleteinkben:

1024 Budapest, Fény u. 1. - Telefon: (06 1) 345 41 50
H-Sz: 9:30 - 19:30

1103 Budapest, Örs Vezér Tere, Árkád Bevásárlóközpont, alsó szint - Telefon: (06 1) 434 84 53
H-Sz: 10:00 - 21:00, V: 10:00 - 19:00

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 980 Ft + 250 Ft utánvét díj

GLS CsomagPont átvétel: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 760 Ft + 190 Ft utánvét díj

Ha online fizet, vagy előre utal, akkor nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

Leírás

Egy elegáns és erős teakeverék a legjobb minősítésű ültetvények terméséből. Sűrű, nehéz, de ugyanakkor lágy és olajos ital, amely jellegzetes mézes virágporos bukéval bír! Bármilyen furcsán hangzik, minél jobb egy Assam annál jobb tejszínnel!

Indiában lelhető fel Assam területe, ahol a optimális időjárásnak (monszunesőnek) hála rendkívül eredményes teatermesztő régió. Az assami fekete teák rendkívüli testességgel bírnak. A teaültetvények a tealeveleket április és november közt takarítják be a legpárásabb és leforróbb időben, melyhez a monszun idején megáradt folyók táplálják a dús termőföldet. Az assami fekete tea szüreti szakasza folyamán, akár 38 fok is lehet a hőmérséklet, amely hasonló egy üvegházi termeléshez. Az első szüret áprilisban esedékes, míg a következő május-június között történik ennél a fekete teánál. A legtöbb termesztő igyekszik ideális minőségű szálas fekete teát csinálni, amelyet magasabb áron exportálhatnak.

A fekete tea a legismertebb tea a nyugati világban. A fekete teával való ismerkedés általában a teafiltereknél és a közismert keverékeknél, például English Breakfastnél kezdődik. Emiatt talán ugyanazt az ízvilágot képzeljük valamennyi fekete teában, pedig számos, különböző aromájú, összetett ízvilágú típusa létezik.
A fekete tea teljes mértékben fermentált, a polifenoljai átalakultak (a színért felelős) tearubiginekké (ez az ízért felelős) és teaflavonoidokká. A jellegzetesebb típusokat, pl az assami teák, tejjel és / vagy cukorral is ihatjuk, ám a selymesebb teákat, pl az első szedésből származó Darjeelinget, a maga természetességében ajánlott megkóstolni, mielőtt ízesítenénk. A leghíresebb fekete teákat Indiában és Srí Lankán termesztik, de nagy népszerűségük miatt már Kínában is elérhetőek.

 

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Hasonló teák

A legtisztább, legkönnyebb teákat termelő magasföldi Nuwara Eliya tartományból.
1 680 Ft
Ceylon Orange Pekoe
1 400 Ft
Uva tartomány a sűrű ceyloni teákról nevezetes.
1 580 Ft
Fekete tea
1 790 Ft
Egy apróra tört levelű tea, amely ennek köszönhetően erősebb főzetet ad. A leger
1 390 Ft
Egyike a legzamatosabb, testes, erős őszi szüretelésű Darjeelingeknek.
1 900 Ft