Tea hírek

A teafogyasztás valóban csökkentheti a zöldhályog kialakulásának kockázatát?Teázás glaukoma ellen?
Egy tanulmány összefüggést talált a forró tea és a zöldhályog (más néven glaukóma) kialakulásának alacsonyabb kockázata között, azonban a szakértők szerint nem bizonyított, hogy egy csésze tea megvédene minket a betegségtől
Élvezzük nyugodtan a teát, de a legjobb módja a glaukóma kordában tartásának a rendszeres szemvizsgálat, mondják a Royal College of Ophthalmologists tudósai.
A kutatás szerint a forró tea fogyasztása csökkentheti a vaksághoz vezető szembetegség kialakulásának kockázatát – a szakértők azonban azt mondják, hogy a tanulmány nem bizonyítja, hogy a főzetnek védő hatása lenne. A...
Az angolok tea iránti megszállottságának igaz történeteAz angolok tea története
A rezdületlen arc és a tea iránti majdhogynem öröklődő szeretet teszi az angolokat angollá. Kivéve, hogy ez utóbbit egy portugál nőnek köszönhetik.
Képzeljük el a legangolabb angolt, akit csak tudunk. Elég valószínű, hogy bármilyen kép is jelenik meg a szemünk előtt, ez egy rezzenéstelen arcú ember lesz, teáscsészével a kezében. Mert ilyenek az angolok. A tea olyannyira angol, olyannyira berögződött része a kultúrának, hogy berögződött a világ által az angolokról alkotott képbe is.
Míg köztudomású, hogy a nyugati kultúra Kínának köszönheti a teát, kevesen tudják, hogy a portugálok –...
Kávé, tea vagy Red Bull: melyik a legegészségesebb koffeinforrás?Melyik a legegészségesebb koffeinforrás?
A koffein mozgatja a világot, legalábbis mi így hisszük. Az Egyesült Királyságban például naponta 55 millió csésze kávét fogyasztanak. Enélkül billentyűzetünk felett bóbiskolnánk, félig lecsukódó szemhéjunkat gyufaszálakkal kipeckelve.
A múlt hónapban két tanulmány kimutatatta, hogy a napi egy csésze csökkenti a korai halál kockázatát, és drasztikusan csökkenti az emésztőrendszeri problémák okozta halál esélyét.
A kávé, pontosabban a koffein azonban pszichoaktív anyag, jelentős függőséget okozhat, és nagy hatással van az agyműködésre. Nyilvánvalóan lehet káros hatása, ezért ajánlja Rhiannon...
India agresszívan növeli az ortodox teák exportjátTeák Indiából
Kína és India, a két legnagyobb teatermelő ország, csupán szerény mennyiségeket exportál a kisebb termelőkhöz, például Kenyához vagy Srí Lankához képest.
Kína tavaly 328,69 millió kilogramm teát exportált. Kenya, a világ legnagyobb teaexportőrje, 480,33 millió kilót szállított külföldre (a teljes termés 95 százalékát).
India 222.45 kilót exportált, amely mindössze hatoda az ott termesztett teának. Az exportált tea nagy része gyengébb minőségű, és keverésre szánják. Csupán kis részét dolgozzák fel egész leveles ortodox teaként.
Az indiai Teabizottság új piacokat keres egy olyan stratégiával,...
Matcha elvitelreMatcha zöld tea puding
Egy Kickstarter termék lehetővé teszi a matchafogyasztást útközben
 
A Pret-A-Matcha startup vadonatúj terméke lett a matchakedvelők legújabb nélkülözhetetlen kelléke. Az innovatív flaska magában foglalja az összes hagyományos eszközt a matcha elkészítéséhez (a szitát, a kanalat, az ecsetet és egy rekeszt, amelyben 2 uncia [kb. 57 gramm] matcha por tárolható.
A dupla falú rozsdamentes acél flaska három – fekete, fehér és zöld – színben kapható, és 60 dollárba kerül; a cég szerint ez egy harmaddal kevesebb, mint az az ár, amelyen a hagyományos eszközök külön-külön megvásárolhatók.
A Pret-A-...
Andokban termelt teakülönlegesség KolumbiábólAndok és tea
A Csendes-óceánra néző Andok magaslatain, ahol a termőföld gazdag és friss, egy innovatív teakert keltette fel a különlegességek vásárlóinak figyelmét.
Bitaco ad otthont Kolumbia egyetlen kereskedelmi teakertjének, közel az Egyenlítőhöz, 1800-2050 méter magasan, vadvilágban gazdag nemzeti parkok közé rejtve.
Az itteni teabokrok 35 évesek. Ezeket eredetileg CTC tea termelésére ültették 51 hektáron, de az utóbbi években átálltak a fekete és zöld teák ortodox termelésére, és további 10 hektáron herbateát ültettek. További 40 hektár beültetését tervezik az elkövetkező években. A gyár lenyűgözően...
Világörökségi helyszínné válhat az ősi északi tea útvonal
Kína arra törekszik, hogy az ősi északi tea útvonalat UNESCO világörökségi helyszínként ismerjék el. A 13 000 kilométer hosszú kínai-orosz tea útvonal Kína keleti részéről indult, áthaladt a mongol sztyeppéken, és Oroszországban, Szentpétervárnál ért véget, így több mint 200 várost kötött össze.
A keleti kereskedelmi útvonalak a 17. században kibővültek, hogy Kína kincsei eljuthassanak Európába. A tea útvonal a Fujian tartománybeli Wuyi hegységből eredt.
Az észak-kínai Shanxi tartomány nem ültetett teát, de a tartomány régi Jinshang kereskedői az egész világon árulták a kínai teát háromszáz...
Csökken a first flush tea termelése Teaültetvény
Összességében gyengült a teatermelés márciusban az afrikai szárazságok és a hideg kínai tavasz miatt. Azóta Srí Lankát 14 éve nem látott, súlyos áradás érte, amely 194 emberéletet követelt, és problémát okozott a tea szüretelésében és szállításában.
Négy ország, Kína, India, Kenya és Srí Lanka termeli és szállítja a legtöbb teát a világon. Egyik sem számolt be erős termelési eredményről az első negyedév alatt. Kenyában a teatermelés 34,5 százalékkal esett vissza az aszálynak köszönhetően, míg India 16 százalékos visszaesésről számolt be.
Kína termelése 3 százalékkal nőtt 2015-ben, de 2016-ban...
Filteres tea - az egyik legjelentősebb találmányTeafilter, az egyik legnagyszerűbb találmány
Az óra és az internet mellett a filteres tea is szerepel a legnagyobb találmányok listáján
Ha megkérjük a briteket, nevezzék meg minden idők legfontosabb találmányát, biztosak lehetünk benne, hogy egy válaszban egyet fognak érteni. A tíz legfontosabb találmány listáján, a kerék, az óra és a penicillin mellett ott áll a filteres tea. Ez nem csoda egy olyan nemzet esetében, amely olyan mértékben rabja a teának, hogy állítólag 60 milliárd csésze teát főz évente.
A listán - amely sorrend nélkül lett összeállítva - szerepel még az eke, a páncél, a csatorna, a villanykörte, a hűtőszekrény és az...
Kickstarter teakampányNepal Tea
A Nepal Tea Kickstarter-kampánya túlszárnyalta a kitűzött célt
A Nepal Tea egy olyan tanúsítvánnyal rendelkező bio tea beszállító, amely segít javítani a nepáli teatermesztők és a gyermekeik életkörülményein. A 2016-ban alapított New Jersey-i székhelyű cég nemrégiben Kickstarter-kampányba kezdett, hogy növelje társadalmi projektjét. Az alapító Nishchal Banskota és Sashreek Shrestha hozták létre a kampányt, és 32 000 dollárt határoztak meg az adománygyűjtés céljaként. Egy sajtóközlemény szerint 494 hozzájárulótól összesen 42 759 dollárt sikerült összegyűjteni.
„Fantasztikus látni, hogy emberek...

Oldalak