Bevezetés a zöld teák világába

db
6 720 Ft
-+

Raktáron, azonnal szállítható!

Személyes átvétel üzleteinkben:

1024 Budapest, Fény u. 1. - Telefon: (06 20) 290 5393
H-Sz: 9:30 - 19:30

1103 Budapest, Örs Vezér Tere, Árkád Bevásárlóközpont, alsó szint - Telefon: (06 20) 290 6293
H-Sz: 10:00 - 21:00, V: 10:00 - 19:00

GLS házhoz szállítás: szállítási költség: 1280 Ft + 390 Ft utánvét díj
GLS CsomagPont átvétel: szállítási költség: 990 Ft + 390 Ft utánvét díj

Ha online fizet, vagy előre utal, akkor nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

Leírás

Gunpowder Temple of Heaven, Sechuan green, Hawaii zöld, zöldteák,  papír teafilter, kandispálca 2db, grafit diszdobozba csomagolva.

Üzletünk mindennapjainak szerves része a segítség- és információnyújtás. Szerencsére egyre többen és többen fedezik fel a teázás nemes kultúráját, az azt övező hagyományokat és szokásokat. Azonban a teafogyasztás útjai oly „kifürkészhetetlenek” és szerteágazóak lehetnek, hogy jól jön némi útmutatás az embernek. A „Még csak most kezdjük...”, „Eddig nem voltunk nagy teások, de majd most...” mondatok sarkallottak minket arra, hogy összeállítsuk új kezdő csomagjainkat, mely reményeink szerint egy jó kezdet, egy tematikus kalauz a teák mesés világába!

Gunpowder Temple of Heaven: A leghíresebb és egyben egyik legjobb minőségű sodort Gunpowder a Mennyei Templom körzetéből. A Gunpowder név a jellegzetes apróbb golyóbissá sodort, sötétzöld szálakra utal. Érdekes tény, hogy Marokkó az egyik legnagyobb importőre ennek a tradicionális kínai zöld teának, ott ugyanis a híres marokkói menta keverék alapjaként helyi mentalevelekkel ízesítve fogyasztják sűrű főzetét. A kínai zöldek közül egy tömörebb, füstösebb főzetet adó, igencsak erős tea. Figyelem, a kis göbök becsapósak! Figyeljünk arra, hogy a szűrőben elegendő hely maradjon a főzés során a teafű „kinyílásának”, hogy teljes legyen az aroma.

Sechuan green: A kínai zöldek, valamint összességében a zöld teák egyik legősibbje! Származási területe Ya'An, mely egy Kínában, Szecsuán tartomány nyugati részén elterülő város, közvetlenül a Tibeti-fennsík alatt. A kínai kultúrában, irodalomban a legősibb teatermő vidékek között tartják számon, mely által minden korty a valódi, tradicionális zöldek ízvilágába kalauzol minket!

A középhosszú, sötétzöld, enyhén görbülő szálak egy erős, klasszikus kínai zöld ízvilágát idézik. A korty elején az enyhe sósság egy tojásos ízzé alakul. Ahogy áll édessé lágyul az olajos főzet. Akár két-háromszor is leönthetjük ugyanazt a füvet!

Hawaii zöld tea: Ha zöld teáról beszélünk, az első, ami eszünkbe jut a japán Sencha tea. Könnyed, füves-algás aromája nemcsak önmagában, de ízesítések alapjául is kiváló. A Hawaii zöld keverékben a Sencha füves ízvilágát ananász és eper darabok gazdagítják izgalmas, egzotikus elegyet alkotva. Kár lehűtve, akár melegen fogyasztva intenzív ízélményt nyújt!

A zöld teákra jellemző, hogy „kényesebb” füvek! Sose forrázzuk, csak visszahűlt, vagy eleve nem teljesen felforralt 70-80oC-os vizet vizet használjunk a leöntéshez. Továbbá 1,5-2 percnél tovább sem jó ha állni hagyjuk, ugyanis gyorsan és könnyen keseredik-savasodik a főzet. A zöld teafű lassabban felszívódó élénkítő anyagokat tartalmaz, így este már nem javasoljuk fogyasztását.

A válogatás a teákon kívül tartalmaz két kandispálcát, valamint az elkészítéshez elengedhetetlen papír teafiltert, melyet praktikussága miatt kedvelünk leginkább. 
Mindez egy ízléses, elegáns papírdíszdobozba csomagolva. Kiváló ajándék lehet akár önmagunknak, barátoknak, párunknak, rokonainknak, munkatársainknak és bárkinek, aki szívesen vág bele a teázás adta új élményekbe!

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Vásárlóink véleménye