Indiai tea

Teakészítés a múltban V.

Teakészítés a múltban V.Teázás a múltban

Teafőzelék

Érdekes adatokat közöl LUSZTIG LIPÓT a Magyar Szakács 1930. februári számában. „Hátsó-Indiában a teát nem isszák, hanem különböző módon elkészítve eszik. Például a tealeveleket sóval, fokhagymával és olajjal keverve — mint főzeléket eszik. Hieg-Haiban szokás, hogy a tealeveleket felgőzölik, a megpuhult tealeveleket a bambusznád üregébe tömik, amely 8 nap múlva fogyasztható. Mégpedig úgy, hogy megsózzák, 3—4 levelet egy csomóba göngyölve szájukba veszik, de csak egy óra múlva kezdik rágni és levét kiszívni.”

 

A világ teatermesztő országai - 2. India - Assam

A világ teatermesztő országai - India 2.  Assam

Az asszámi teát a Brahmaputra-völgy két oldalán termesztik. Ez a világ legnagyobb fekete tea termelő  régiója. A XX. század végére, nagyjából 155 évvel azután, hogy az első teásláda megétkezett Londonba, Asszám 2000 teaültetvényén 450000 tonnányi rekordtermést jegyeztek — ez India 840000 tonnás össztermésének több mint felét tette ki.

Feliratkozás RSS - Indiai tea csatornájára