Jasmin Pearl tea

Jasmin Pearl tea
Tea típusa: 
Címke
100g
7 800 Ft
-+

Raktáron, azonnal szállítható!

Személyes átvétel üzleteinkben:

1024 Budapest, Fény u. 1. - Telefon: (06 20) 290 5393
H-Sz: 9:30 - 19:30

1103 Budapest, Örs Vezér Tere, Árkád Bevásárlóközpont, alsó szint - Telefon: (06 20) 290 6293
H-Sz: 10:00 - 21:00, V: 10:00 - 19:00

GLS házhoz szállítás: szállítási költség: 1280 Ft + 390 Ft utánvét díj
GLS CsomagPont átvétel: szállítási költség: 990 Ft + 390 Ft utánvét díj

Ha online fizet, vagy előre utal, akkor nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

Leírás

Egyik legdrágább, ritka fehér tea alappal készülő exkluzív jázmin tea. A szakma csúcsa.

Fehér tea: a legizgalmasabbnak és legkifinomultabbnak tartott tea sok egészséges alkotóelemet, például polifenolokat tartalmaz. Korai tea, az első hajtások megjelenésekor rögtön szüretelik, ezért kiemelt presztízse van a kínai teák között. Kihívást jelenthet, hogy élvezni tudjuk ennek a különleges típusnak a sokféle ízeit, főleg, ha a jellegzetes, fekete teákat szeretjük inkább.
A fehér teának csak néhány változata van: a csúcsminőség a Pai Hao Jin Chen, aminek különböző árú alcsoportjai is vannak. A Pai Mu Tan kedvezőbb árú fehér tea, ezüsthajtásokat és nagyobb leveleket egyaránt tartalmaz.

A fehér teákra  jellemző, hogy a leszedést követően hevítéssel szárítják ki a leveleket, mert így meggátolják az oxidációt. Ezután a fehér teát egy melegítő edényben tartják magas páratartalom és állandó hőmérséklet mellett, így őrizve meg a fehét tea természetes aromáját és olajtartalmát. Ezt követi a tealevél sodrása, amely során  a fehér teának a levelét a megfelelő alakúra sodorják. A sárga tea kivételével, mint minden tea, így a fehér tea is átesik az utószárításon, végül pedig az oszályozáson, ahol kategorizálják. A jázmin tea, mint már sokan hallottuk, jótékony hatással van a szervezetre is, hiszen rengeteg antioxidánst tartalmaz, emellett ismeretes stresszoldó hatással bír, hiszen tartalmaz egy aminosavat, ami nyugtatja az elmét.

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Hasonló teák

Pai Mu Tan fehér tea
3 250 Ft
White Pine Needle fehér tea
3 900 Ft
Tisztán csak a rügyek a yunnani teafákról!
5 400 Ft

Vásárlóink véleménye