Jasmin Pearl tea

Jasmin Pearl zöld tea
Tea típusa: 
Címke
100g
5 900 Ft
-+

Nincs raktáron, beszerzés alatt!

Beszerzési idő általában 1-2 hét.

Érdeklődjön telefonon vagy személyesen üzleteinkben.

Leírás

Egyik legdrágább, ritka fehér tea alappal készülő exkluzív jázmin tea. A szakma csúcsa.

Fehér tea: a legizgalmasabbnak és legkifinomultabbnak tartott tea sok egészséges alkotóelemet, például polifenolokat tartalmaz. Korai tea, az első hajtások megjelenésekor rögtön szüretelik, ezért kiemelt presztízse van a kínai teák között. Kihívást jelenthet, hogy élvezni tudjuk ennek a különleges típusnak a sokféle ízeit, főleg, ha az jellegzetes, fekete teákat szeretjük inkább.
A fehér teának csak néhány változata van: a csúcsminőség a Pai Hao Jin Chen, aminek különböző árú alcsoportjai is vannak. A Pai Mu Tan kedvezőbb árú fehér tea, ezüsthajtásokat és nagyobb leveleket egyaránt tartalmaz.

A fehér teákra  jellemző, hogy a leszedést kövezően hevítéssel szárítják ki a leveleket, mert így meggátolják az oxidációt. Ezután a fehér teát egy melegítő edényben tartják magas páratartalom és állandó hőmérséklet mellett, így őrizve meg a fehét tea természetes aromáját és olajtartalmát. Ezt követi a tealevél sodrása, amely során  a fehér teának a levelét a megfelelő alakúra sodorják. A sárga tea kivételével, mint minden tea, így a fehér tea is átesik az utószárításon, végül pedig az oszályozáson, ahol kategorizálják..  A jázmin tea, mint már sokan hallottuk, jótékony hatással van a szervezetre is, hiszen rengeteg antioxidánst tartalmaz, emellett ismeretes stresszoldó hatással bír, hiszen tartalmaz egy aminosavat, ami nyugtatja az elmét.

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Hasonló teák

Pai Mu TanPai Mu Tan fehér tea
2 580 Ft
White Pine Needle fehér tea
2 950 Ft