Huang Da Cha kínai sárga tea

Huang Da Cha kínai sárga tea
Származás: 
Tea típusa: 
100g
2 300 Ft

Nincs raktáron, beszerzés alatt!

Beszerzési idő általában 1-2 hét.

Érdeklődjön telefonon vagy személyesen üzleteinkben.

Leírás

Apró szálú, kínai sárga tea Anhui tartományból. A sárga tea a levél egy speciális művelettel elért, enyhén sárgás színéről kapta nevét. Ezt nevezzük menhuang eljárásnak, mely során,  a feldolgozás egy pontján, a leveleket kupacokba halmozzák, és nedves textilbe csomagolva pihentetik. A meleg és a pára következtében aztán a levelek sötétebb, barnás-sárgás színt kapnak. A Huang Da Cha tea nagy múltra tekint vissza, a kínai szerezetesek még manapság is gyakran és nagy örömmel fogyasztják. Friss, csokoládés-kakaós aromái minket is elkápráztattak! Kezdő és haladó teázóknak is egyaránt ajánljuk  nehezen keseredő, sokoldalú, édes ízvilága miatt.

Termőhely magasság: 800-900 m
Régió: Anhui, Huang Shan
Szedés: április-május
Levél: barnás-sárgától a sárgáig, közepes, szárrész, szabálytalan.
Főzet: narancssárgától az aranyszínűig terjedő színű, tiszta
Különlegesség: nagy hagyományokkal rendelkező sárga tea. A hegyekben élő szerzetesek generációk óta fogyasztják ezt a teát. A csokoládés, diós ízű tea bőséges, hosszan tartó erővel rendelkezik. 

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Hasonló teák

Ceylon Nuwara Eliya FOP fekete tea
2 380 Ft
Ceylon Orange Pekoe fekete tea
1 900 Ft
Ceylon Uva Bombagalla fekete tea
2 650 Ft
Assam Golden Tips TGFOP indiai fekete tea
2 350 Ft
Assam Noble Blend FTGFOP indiai fekete tea
2 500 Ft
Assam TGBOP indiai fekete tea
1 890 Ft

Vásárlóink véleménye