Ceylon Uva Bombagalla fekete tea

Ceylon Uva Bombagalla fekete tea
Származás: 
Tea típusa: 
100g
2 450 Ft
-+

Nincs raktáron, beszerzés alatt!

Beszerzési idő általában 1-2 hét.

Érdeklődjön telefonon vagy személyesen üzleteinkben.

Leírás

Uva tartomány a sűrű ceyloni teákról nevezetes. Ez az apróra tört testű egy erőteljes ízű, sötét színű főzettel szolgál, melynek utóízében megjelennek az elegáns citrusos jegyek.

Ceylon:
Kandy: Az első teaültetvényt 1867-ben létesítették itt. A 750-1200 m-es magasságban növő teacserjék közepes méretűek. Erős, robusztus leveleiket gyakran használják teakeverékekhez, például Earl Grey-hez és English Breakfasthez.
Dimbula: Dimbula a Nyugati-felföld hegyvidéki területén fekszik. A tea itt 1000-1700 m-en terem, és magas termesztésűként osztályozzák; erős, gazdag, testes ízvilága van. 
Uva: A Keleti-felföldön elterülő, az első teaültetvénynek otthont adó, 1000-1700 m-en fekvő Uva területén a szeles évszak jelentős hatással van a tealevelekre. A rügyek a légmozgás miatt bezárulnak, így a növény könnyebben megtartja a nedvességtartalmát. A levél ettől édesebb lesz, ami felsrófolja a tea árát is.
Nuwara Eliya: A Középső-felföldön, 2000 m-es magasságban fekvő Nuwara Eliya teái magas termesztésűeknek számítanak. A rügyek lassabban fejlődnek ebben a magasságban, ami édes, gyümölcsös ízt eredményez. A régióban az ezüstrügyű fehér tea mellett hagyományos fekete teát is készítenek.

A ceyloni teaültetvények nagy része 900—2400 méteres tengerszint feletti magasságban húzódik a sziget délnyugati részén, Colombótól keletre és a legnyugatibb országrészben, Galle körzetében. A forró, páradús fennsíkokon és hegyeken a teacserje hét-nyolc naponta hoz új hajtásokat, és egész évben szüretelhető. A legjobb termést a keleti körzetekben június közepétől augusztus végéig, a nyugati részeken pedig február elejétől március közepéig adják az ültetvények

Brit vállalatok kezében volt 1971 -ig a sziget csaknem összes teabirtoka. Ekkor a Srí Lanka-i kormány földreformot hajtott végre, amellyel állami ellenőrzés alá került az ültetvények zöme.

Legismertebb termőterületek: Dimbula, Galle, Nuwara Eliya, Ratnapura, Uva. A legtöbb vállalat ma is értékesít ceyloni teakeveréket Ceylon Orange Pekoe kategóriában.

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Hasonló teák

Ceylon Nuwara Eliya FOP fekete tea
2 260 Ft
Ceylon Orange Pekoe fekete tea
1 900 Ft
Assam Golden Tips TGFOP indiai fekete tea
1 950 Ft
Assam Noble Blend FTGFOP indiai fekete tea
2 100 Ft
Assam TGBOP indiai fekete tea
1 790 Ft
Darjeeling Automnal GFOP fekete tea
2 680 Ft