Milyen teát válasszunk egyes ételekhez?
A tea remekül párosítható bármilyen ételféleséghez, a borokhoz hasonlóan válogathatjuk úgy össze, hogy harmónikusan kiemelje az ételek ízét.
A gasztronómiai élmény fokozásához megpróbájuk összefoglalni milyen ételt milyen típusú teával ajánlott párosítani.
Könnyű reggelihez: yunnani, ceyloni, assam és kenyai fajták
Nehéz reggeli: Lapsang Souchong, assam és ceyloni teák
Könnyed ebéd: darjeeling, oolong teák, kínai zöld teák
Fűszeres fogások: keemun, jázmin, ceylon
Halételek: Earl grey, darjeeling
Vadak: Lapsang Souchong, jázmin, kenya
Szárnyasok: oolong, darjeeling
Étkezés után: fehér és zöld teák
Ha tökéletes teát akarunk készíteni gondosan figyeljünk a megfelelő vízhőmérsékletre és forrázási időre. Üzleteinkben örömmel segítünk a tea elkészítésében is.