A világ teái - Ajándék teacsomag

200g
10 300 Ft
-+

Raktáron, azonnal szállítható!

Személyes átvétel üzleteinkben:

1024 Budapest, Fény u. 1. - Telefon: (06 20) 290 5393
H-Sz: 9:30 - 19:30

1103 Budapest, Örs Vezér Tere, Árkád Bevásárlóközpont, alsó szint - Telefon: (06 20) 290 6293
H-Sz: 10:00 - 21:00, V: 10:00 - 19:00

GLS házhoz szállítás: szállítási költség: 1280 Ft + 390 Ft utánvét díj
GLS CsomagPont átvétel: szállítási költség: 990 Ft + 390 Ft utánvét díj

Ha online fizet, vagy előre utal, akkor nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

Leírás

Utazás a föld körül teakülönlegességek nyomában. Teák világ különböző részeiről,  díszcsomagolásban. Ajándék teacsomag Mate Green (Brazília) 50 gr. Rooibush (Dél-Afrika) 50 gr. Darjeeling Automnal (India) 50gr. Bancha 50 gr. 

Tökéletes tea ajándék!

Mate: A Braziliában honos Ilex bokrot még az indiánok kezdték termeszteni. Leveleit ugyanúgy forrázzák le, mint az igazi teát. Az eredmény egy koffein mentes száraz ízű, de matein tartalmának köszönhetően erős élénkítő hatással bíró főzet. Rooibush: A rooibushteaként ismert, erjesztett gyógynövényes italt leggyakrabban koffeinmentes teahelyettesítőként használják, de erjesztetlen változatban is kapható. Semleges alap lehet keverékekhez, kiválóan illik gyümölcsökhöz, fűszerekhez és egyéb ízesítőkhöz.

A rooibushtea antioxidánsokat tartalmaz, jótékony hatású álmatlanság esetén, illetve egyensúlyban tartja az emésztést és a vérkeringést. A cserje (vörös fokföldi rekettye) kizárólag Dél-Afrikában, Fokföld nyugati régiójában terem.

A Darjeeling fekete tea a világ egyik legismertebb teája. Jellegzetes aromájú indiai fekete tea köszönhetően az alacsony hőmérsékletnek és a nagy tengerszint feletti magasságnak. Darjeeling provincia a Himalája peremén nagy magasságban elterülő régió. A fekete teán kívül termelnek oolong, zöld illetve fehér teát is. Kiváló márkája miatt a Darjeeling tea eredetvédelem alatt áll. A tea levelei a hideg és a köd eredményeképp hónapokig fejlődnek, ugyanakkor ezek a körülmények segítik hozzá a darjeeling teákat az intenzív zamatokhoz. Három betakarítási időszak van, melyben az első betakarítás folyamán a fekete tea levelei meleg barnás és zöldes színűek. A második szüretnél érezhető a fekete teán muskotályos szőlő aromája, a harmadik/őszi betakarítású fekete tea pedig átütő, testes ízvilágot reprezentál.

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Vásárlóink véleménye