Bevezetés a fekete teák világába

db
6 290 Ft
-+

Raktáron, azonnal szállítható!

Személyes átvétel üzleteinkben:

1024 Budapest, Fény u. 1. - Telefon: (06 20) 290 5393
H-Sz: 9:30 - 19:30

1103 Budapest, Örs Vezér Tere, Árkád Bevásárlóközpont, alsó szint - Telefon: (06 20) 290 6293
H-Sz: 10:00 - 21:00, V: 10:00 - 19:00

GLS házhoz szállítás: szállítási költség: 1280 Ft + 390 Ft utánvét díj
GLS CsomagPont átvétel: szállítási költség: 990 Ft + 390 Ft utánvét díj

Ha online fizet, vagy előre utal, akkor nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

Leírás

Assam TGBOP, Golden Yunnan, Sunny Island fekete teák,  papír teafilter, kandispálca 2db, grafit diszdobozba csomagolva.

Üzletünk mindennapjainak szerves része a segítség- és információnyújtás. Szerencsére egyre többen és többen fedezik fel a teázás nemes kultúráját, az azt övező hagyományokat és szokásokat. Azonban a teafogyasztás útjai oly „kifürkészhetetlenek” és szerteágazóak lehetnek, hogy jól jön némi útmutatás az embernek. A „Még csak most kezdjük...”, „Eddig nem voltunk nagy teások, de majd most...” mondatok sarkallottak minket arra, hogy összeállítsuk új kezdő csomagjainkat, mely reményeink szerint egy jó kezdet, egy tematikus kalauz a teák mesés világába!

Assam TGBOP: a klasszikus assami ízvilágot, vagyis csípős, zsíros, ugyanakkor mézes ízeket idézi meg. Nevében a TGBOP a levelek Broken, azaz tört állapotára utal. A tört teák mindig erősebbek társaiknál. Az Assam TGBOP üzletünk egyik legerősebb teája! Kiváló tejjel-tejszínnel is, valamint ceyloni fekete teával is jól keveredik… ismerősen cseng?! Nem véletlenül! A híres English Breakfast – angol reggeli tea – is ceyloni és assami teák keveréke.
A szép rezes színű főzet az assamokra jellemző okkersárga karimával rendelkezik (ezt főleg lapos, fehér csészében látni). Erős, sűrű, zsíros főzete kissé mézes-barackos, némi tejességgel.

Golden Yunnan: Kína legdélebbi és egyik legnagyobb tartományából, Yunnanból származó testes, fás, enyhén füstös fekete tea, mely utóízében a termőföld aromája csillan meg. A Golden Yunnan a klasszikus kínai fekete teák világának kiváló példája a jellemző enyhén földes-fás aromáival, és sötét, sárgás-barnás főzetével. 

Sunny Island: Narancshéjjal, napraforgó- és búzavirágszirmokkal ízesített ceyloni fekete tea. A közkedvelt citrusos ízesítés némi csavarral. Ez a tea nemcsak látványra utolsó, a színes szirmok és a természetes aroma némi egzotikus ízt csempész teánkba, üdítő kavalkádot alkotva!

A fekete teafüvet forró, azaz 100 oC-os vízzel öntjük le, és 2,5-3 percig áztatjuk. Egy bögre, azaz 2,5 dl teához egy teáskanál füvet ajánlunk. A fekete teák gyorsan felszívódó élénkítő anyagokat tartalmaznak, így inkább a reggeli órákban, vagy kora délután szokás fogyasztani.

A válogatás a teákon kívül tartalmaz két kandispálcát, valamint az elkészítéshez elengedhetetlen papír teafiltert, melyet praktikussága miatt kedvelünk leginkább. 
Mindez egy ízléses, elegáns papírdíszdobozba csomagolva. Kiváló ajándék lehet akár önmagunknak, barátoknak, párunknak, rokonainknak, munkatársainknak és bárkinek, aki szívesen vág bele a teázás adta új élményekbe!

 

Mire is elég 100 gr. teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.

Vásárlóink véleménye