Vanessza blogja

2019. február 18. - 18:02
Vanessa blogja

Nem igazán vagyok a gyógyszerek híve, így amikor itt kezdtem el dolgozni és hallottam az Ázsiai citromfű jótékony hatásairól, úgy gondoltam, remek alkalom lesz a következő megfázás alkalmával nem csak orrot fújni, hanem letesztelni, mennyire lehet hinni egy herbateának.
Először is az volt a benyomásom, hogy a natúr teafű illat 8 perc áztatás után isteni fűszeres citrommá változott. Minden ízesítés nélkül szívesen kortyolgattam, még a hatását nem is figyelve.
Anyukám buzgó gondoskodással ajánlgatta az Aspirint, de én kitartottam a gyógyszermentes felépülésben.
Napi 1 liter Ázsiai citromfű és három nap után már csak megszokásból főztem le. Meg persze, mert finom... :)
Elmúlt az orrfújás, fejfájás, hasfájás és még jókat is aludtam.
Ma már csakúgy, akár immunerősítőnek is elkészítem egy unalmas délutánon.
De az biztos, hogy azóta bármilyen panaszom van, az első dolgom, hogy a citromfűért nyúlok a gyógyszeres fiók helyett.

Kovács Vanessza a blog szerzője, ha valaki személyesen találkozna vele, a Somerset Teahouse Árkádban található üzletében megteheti.

II. rész

Ezelőtt pár évvel is már szerettem teázni, de persze leginkább csak a filtereseket ismertem. A szálas teák szállodák bárjai és jól menő kávéházak kiváltságát jelentették.
Aztán végül hozzám is eljutott a szálas tea. Earl Greyre kifejezetten emlékszem a kicsike választékomból.
Hogy miért, már magam sem tudom, de úgy gondoltam, nem fontos utánanézni, hogyan is kell helyesen elkészíteni egy teát.
Pedig igenis fontos!
Elronthatjuk az ízét, ezzel elvesszük magunktól a teázás örömét.
Én pont így jártam...
Addig hagytam ázni a jó erős bergamottos feketét, míg ittam. Hát mondhatom már mindenféle íze volt, csak finom teához nem hasonlított.
Aztán ebből az következett, hogy mivel nagyon keserű lett és jólesőnek nem igazán mondható, visszatértem a nem minőségi, de pont ebből kifolyólag szinte elronthatatlan filteres teához.
Pedig őszintén mondom, most már tudom, nincs abban semmi bonyolult, hogy beleteszek egy szűrőbe egy teáskanálnyi teafüvet és a megadott percig áztatom.
Emellett még a szervezetünknek is jót teszünk, hiszen a jó tea jól elkészítve egészséges! :)

És végül egy kis általános útmutató a teafőzéshez:
Fekete: 100°C, 3perc
Zöld: 60-70°C, 1,5-2perc
Gyümölcs: 100°C, 8perc

Persze, sok esetben ízlés kérdése is lehet, de a miheztartás végett hasznos információnak tartom.