Új kedvenc: Haicha
Ez a finom kínai tea (Haicha) lett az új napindítóm a reggeli rituáléban. Egy pödört szálú kínai zöld tea, aminek enyhén süteményes utóíze van. Elkészítése 60-70°C-os vízben 1,5-2 perces áztatási idővel. Gyors és egyszerű, ám mégis fenséges minőségű, hiszen én többször is, akár 3-4-szer is újra szoktam önteni. Gyönyörű világos sárgás főzetének megvan a maga bája. Tökéletes volt számomra étrend kiegészítő gyanánt is, hiszen a reggelim után egyből elkészítettem, kortyolgattam és döbbenten vettem észre, hogy egészen 5 órán keresztül eszembe sem jutott az újabb étkezés. Én serkentő hatású teát már nem szoktam délután 4 után fogyasztani, így ezt sem, hiszem ennek is van egy közeperős koffeintartalma. A tapasztalatom az, hogyha megiszom reggel, ad egy egész napos kellemes életerőt. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a zöld teát és a hagyományos ízvilág keveredését a magas minőséggel.
Kovács Vanessza az írás szerzője, ha valaki személyesen találkozna vele, a Somerset Teahouse Árkádban található üzletében megteheti.
2020.01.29.