A tea nekem

2019. augusztus 16. - 09:08
A tea nekem

Nekem mit jelent a teázás? Bármely napszakban: kikapcsolódás. Akár egy reggeli feketét iszom, akár egy délutáni zöldet, mindig ügyelek arra, hogy ne kapkodás legyen. Úgy nem esik jól. Megteremtem a harmóniát. Ha a környezetemben valamilyen külső tényező miatt nem tudom, akkor "csak" belül teszek rendet. Erre nekem szükségem van, mint például egy szép bögrére is. Ezek felszínes dolognak tűnhetnek, de valójában tényleg fontosak számomra. Ha nincsen egyáltalán időm ilyenekre, inkább bele sem kezdek. Félreértés ne essék, nem kell, hogy zene szóljon és gyertya égjen, csak szimplán legyen időm,hogy kényelmesen elkortyolgathassam azt az egy bögrényi teát.
Mivel nem célirányosan a serkentő hatása miatt fogyasztom, így azt gondolom, nem is kell hova kapkodnom. Ez nem olyan, mint a metró mozgólépcsőjén legurított papírpohárban elvitelre kért cappucino. Inkább olyan, mint a kandalló lángjainak táncát nézni és feltöltődni forrósággal belülről is. Minden korty után egyre jobban hűl el a teám (vagy legalábbis egyre jobban hozzászokom a melegéhez), míg végül ahogy az utolsó csepp is elfogy, hirtelen visszatérek a tennivalóim közé, de már valami varázslatos érzéssel eltelítődve.

Kovács Vanessza a blog szerzője, ha valaki személyesen találkozna vele, a Somerset Teahouse Árkádban található üzletében megteheti.

2019.08.15.