Tea, mint energia és egészség bomba

2019. július 04. - 15:07
Tea, mint energia és egészség bomba

Még tegnap este lefekvés előtt gondolkoztam azon, hogy miről is írhatnék. Mivel itt a hőség, legfőképpen csak az igazán nagy teakedvelők térnek be hozzánk, akik akár kávé helyett is a teát preferálják, így nem számít, hogy nem kandallós idő van, így is szívesen lefőzik energia és egészség bomba italukat, a teát.
Mit ad az élet, abban a pillanatban, mikor elővettem a kis füzetem, hogy elkezdjem papírra vetni mai gondolataimat, akkor bejött egy bácsi, akivel hosszasan beszélgettünk a tea jótékony hatásairól.
Elmesélte, hogy mikor gyerek volt, az édesanyja mindig kertből szedett hársteát itatott velük. Leszedte a fáról, elegyengetve kitette a napra, hogy kiszáradjon, mikor pedig már kellően kiszáradt, papírzacskóba tette a növényt. Minden nap iskolába menetel előtt ittak egy pohárkával és az orvos megállapította, hogy ezek a gyerekek (a bácsi és a testvérei) olyan egészségesek, mint a makk.
Összegészében azért tartottam ezt fontosnak leírni, mert még tegnap este elhatároztam, hogy a teáról, mint egészséget fenntartó folyadékról fogok írni, erre bejött egy bácsi, aki egy izgalmas történettel állt elő, így ízesebbé téve az én mondanivalómat.
Kibővítve még annyit írnék hozzá, hogy nagyon fontos a folyadék bevitel ebben a nagy melegben. Egy gyümölcstea lehűtve/jégkockákkal éppen olyan jól eshet, mint egy cukros üdítő, csak éppen még egészséges is és még szemetet sem termelünk, ha otthon elkészítjük és kulacsban magunkkal visszük.
Érdemes elgondolkodni, hogy manapság, amikor közvetetten is annyi káros dolog éri a szervezetünket, akkor közvetlen a testünkbe mit öntünk: egészséges és természetes levelekből, növényekből leszűrt folyadékot vagy hosszútávon az egészségre káros, de jól bereklámozott löttyöket.
Nem szeretnék álszent lenni. Néha én is megkívánok egy szörpöt. Inkább a tudatosságra próbálom felhívni a figyelmet. Ha odafigyelünk, akkor minimalizálhatjuk a kevésbé vagy egyáltalán nem jótékony hatású dolgokat az életünkbe. Magunknak teszünk vele jót. A tea pedig tökéletes arra, hogy első lépésként segítse tudatos utunkat.

Kovács Vanessza a blog szerzője, ha valaki személyesen találkozna vele, a Somerset Teahouse Árkádban található üzletében megteheti.

2019.07.04.