Tea a kisgyerekeknek

2024. április 16. - 15:04
Tea a kisgyerekeknek

Rengetegszer leírtuk már, hogy a tea a világ második legnépszerűbb itala: de vajon a kisgyerekek körében is? Ők mennyire szeretik, mennyit ihatnak belőle és mikor? Alkalomszerűen, vagy akár minden nap? Ebben a cikkben mindent elmondunk arról, hogy mit kell figyelembe venned, ha kisgyereknek adsz teát. 

 

Tea a tökéletes alternatíva

Egy csésze teában mindig van valami izgalmas és nyugtató egyszerre, ezért, ha gyümölcslé vagy szörpalternatívát keresel a tea egy okos és megfontolt választás lehet. Összegyűjtöttünk 3 nagyon fontos és figyelemreméltó tényezőt, miért érdemes a kisgyerekeknek teát adni.

 

Csökkenti a szorongást

A kisbabák általában azért szoronganak mert még nem értik a világot a hogyanokat és a miérteket. Egy nagyobb kisgyerek pedig a feladat és teljesítménykényszertől, a környezettől. Ez teljesen normális, a legtöbb gyerek hajlamos szorongani. A tea képes csökkenteni a szorongás, emellett dehidratál is. 

 

Minden betegségre jó!

Egy bögre finom forró tea „mindenre jó”, a kisgyerekeknek. Ennek pszichológiai oka van, a törődés. A gyerek egy teától ezt érzi. Mindeközben a szülők már évtizedek óta használják a forró teát arra, hogy enyhítsék a kisebb betegségeket, az influenzát, torokfájást, a köhögést (erre a legjobb a mézes tea) de a meleg tea kiváló megoldás a hányinger, a hasfájás és a székrekedés ellen is. Egyes gyógyteakeverékek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek elnyomják a baktériumok és a bakteriális mikrobák által okozott fertőzést.

 

Antioxidáns

Az antioxidánsok úgy védik a kisgyermekeket, hogy elhárítják a káros szabad gyököket, amelyek megtámadják a szervezetük egészséges sejtjeit. A szabad gyökök veszélyes egészségügyi problémákat, például szívbetegségeket okozhatnak. Ha a gyerekek szeretik a tejes teát, az biztosítja a szervezetük számára a kalcium- és flavonoidbevitelt, ami jótékonyan hat a növekedésükre.

 

A hátrányok

A legtöbb fogorvos elmondja, hogy a tea elszínezheti a gyerek fogait és a teába tett édesítőszerek akár fogszuvasodást is okozhatnak. Fontos, hogy a kisgyereknek koffeinmentes teát adjunk, különben „bepöröghet”, azaz izgága, izgatott lehet, ha túladagoljuk a koffeint. 

 

Mindemellett, ha a gyereked „biztonságos” teát kap, akkor semmi gondot nem okozhat a tea, nyugodtan adhatod neki: ha javasolhatjuk mindenféle ízesítés nélkül, hogy elkerüld a hátrányokat. 

Csodálatos teákkal várunk itt: https://tea.hu/