Zöld teával az influenza ellen

2013. november 29. - 15:11

Az influenzaszezon itt van a nyakunkon. Ebben az időszakban mindenhonnan az oltások és a gyógyszerek leselkednek ránk, azonban vannak, akik nem szeretnének ezekre támaszkodni. Szerencsére a kutatások továbbra is azt bizonyítják, hogy a természetes gyógymódok a leghatékonyabbak. Egy nemrégiben készült tanulmány Japánban kimutatta a zöld tea erejét az influenza elleni harcban. 

Az utóbbi időkben egyre többet hallhatunk a zöld tea jótékony hatásairól. A legújabb tanulmány szerint hatékonynak bizonyul a megfázás és az influenza megakadályozásában is. Egy Japán egyetem kutatói egy idősek otthonában végeztek vizsgálatokat olyan idős embereken, akiknél különösen nagy a megfázás és az influenza elkapásának kockázata. Naponta háromszor itattak velük zöld teát, amelynek hatására lényegesen alacsonyabb számban szedtek össze vírusokat. 

A zöld tea olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert, ezáltal a szervezet védekezőképessége is megnő az influenza ellen. Tehát aki távol akar maradni ettől a betegségtől, ajánlatos, hogy napi rendszerességgel fogyasszon zöld teát, főként az év ezen szakaszában.

Forrás: http://www.naturalnews.com/