A zöld tea az elhízás elleni küzdelemben

2013. november 22. - 15:11
A Pennsylvaniai Egyetem kutatói feltárták a zöld tea újabb lenyűgöző oldalát - lelassítja a súlygyarapodást és megakadályozza az elhízást. Legújabb tanulmányukban elemezték az egészségügyi fejlődését egy csapat elhízott egérnek, akiket magas zsírtartalmú táplálékkal etettek zöld tea kivonatokkal keverve, és összevetették egy olyan csapat elhízott egérrel, akiket ugyanazzal etettek a zöld tea kivonatok kivételével. Az első csapat egerei sokkal lassabb tempóban híztak, mint a második csapat, és ezzel együtt jobb volt az egészségügyi állapotuk is.
 
A kutatásban részt vett Joshua Lambert professzor, aki elmagyarázta, hogy ebben a kísérletben a testsúlygyarapodás arányának csökkenése figyelhető meg. Azt is kiemelte, hogy bár a vizsgálatot egereken végezték el, emberi adatok azt mutatják, hogy azok, akik naponta fogyasztanak zöld teát, az egerekéhez hasonló változást fognak tapasztalni a testsúlyuk alakulásán a teát nem fogyasztókkal ellentétben.
 
A tudóscsoport ezenfelül rámutatott, hogy bár a zöld tea mindenkinél akadályozza a lipidek felszívódását, hatása sokkal jobban észrevehető a túlsúlyos személyeken.