Tea gyógyszer helyett

2020. február 19. - 16:02
Tea gyógyszer helyett:

A felfázással sokan küszködünk esetenként. Vannak akik hajlamosabbak rá, vannak szerencsésebbek, akik egész életükben meg sem tapasztalják ezt a szörnyű érzést.
Akik már átélték ennek a néhány napnyi szenvedésnek a borzalmait, nekik ajánlanék most egy teljesen természetes gyógymódot. Ráadásul nem kell napokig várni, még a gyógyszerek teszik a hatásukat. Amint érzik a rosszullét első jeleit érdemes rögtön bevetni, mivel akkor még nem olyan súlyos a baj, hamar meg is előzhetjük.
Nálam régebben sajnos nagyon gyakran jelentkezett a felfázás. Olyankor bevetettem a forró, esetlegesen sós fürdőt, vastag zoknit, derékmelegítőt, megszámlálhatatlan mennyiségű gyógyteát, aminek az íze nem igazán okozott élvezetet már és természetesen a gyógyszereket is, hiszen ha fáj, akkor muszáj tenni valamit és hát ugye a gyógyszerek csodás marketingje cseng az ember fülében. Azóta szerencsére egy alapos kúra és valószínűleg gondolkodás beli változások is elősegítették, hogy ma már olyan ritka, mint a fehér holló. Ám ha előjön még most is esetleg, akkor írom a praktikát, ami szuperül bevált:
Legalább másfél liter zöld tea. Csak inni, inni és inni. Addig, még azt nem érzi az ember, hogy telejesen kitisztult. A folyadék fogyasztása amúgy is nagyon fontos és a testünk hálás lesz, hát ha még ilyen minőségi teát ajánlunk neki. Legutóbb én például a Lung Ching teánkat vetettem be. Mennyei kínai zöld tea, ami az első percben már vízhajtó lehet. Többször is újra lehet önteni, így nem kell mindig új és új procedúrán végigmenni. Csak leöntöm a 70 fokos vízzel és várok két percet, a filtert félreteszem és már szinte fogyaszthatom is. Újra és újra ismétlem ezt, őszintén mondom, hogy az íze ugyanolyan csodás, mint az első főzetének.
Egy szó, mint száz, ha érezzük, hogy nincs minden rendben felfázás szempontjából, amilyen gyorsan csak tudjuk főzzük le a zöld vagy citromfű, esetleg fehér teánkat és igyuk, ameddig jobban nem érezzük magunkat. Ha ezt időben tesszük és nem akkor, amikor már nagyobb a baj, akkor az én tapasztalatom szerint egy óra alatt rendbe lehet jönni és még ez a relaxáló énidő a lelkünknek is jót tehet.

Kovács Vanessza az írás szerzője, ha valaki személyesen találkozna vele, a Somerset Teahouse Árkádban található üzletében megteheti.

2020.02.20.