Rooibush az öregedés ellen

2016. november 28. - 14:11
Rooibush az öregedés ellen Rooibush az öregedés ellen

A rooibush hatékony öregedés elleni orvosságként ajánlják a tudósok

A rooibush régóta ismert hatékony antioxidánsként, most pedig öregedésgátló tulajdonsága miatt kap nagy figyelmet.

A dél-afrikai Nelson Mandela Metropolitan University tudósai felfedezték, hogy a helyi “csodagyógyfű” képes elodázni a korral járó betegségeket, és a ráncokat is távol tartja.

“Kutatásunkat első sorban az egészséges zsírszövetek megőrzésére összpontosítottuk, mivel a zsír átrendeződése, egy természetes folyamat, amely a korral jár, sok olyan betegséghez köthető, mint például a kardiovaszkuláris betegség, a II-es típusú cukorbetegség, vagy a rák” - mondta Maryna van de Venter professzor, a kutatás vezetője. - “Célunk az volt, hogy azzal javítsuk az egyének életének minőségét, hogy lelassítjuk ezen betegségek kialakulásának gyorsaságát.”

Amint azt a Joburg East Expressnek mondta, a komolyabb betegségek mellett a bőr alatti zsír elvesztése ráncokat, beesett szemeket és bőrredőt is okoz. Egyszerűen fogalmazva, azt mondta, “időskorban kevesebb a zsír ott, ahol kéne, hogy legyen, és több a zsír ott, ahol nem kéne, hogy legyen, és ez az, ami jelentősen megváltoztatja az ember egészségét ahogy öregszik.”

A tanulmány bizonyítja, hogy a rooibos képes részben helyreállítani az elöregedett sejteket, és hogy mind a fermentált, mind a zöld rooibos képes megvédeni a sejteket a súlyos oxidatív stressztől.

Dr. Trevor Koekemoer, társkutató megjegyezte, hogy további kutatás szükséges annak érdekében, hogy megállapíthassák a legjobb alkalmazási módot, amely végül meghatározza az új termékfejlesztés potenciálját.

Még nem tiszta, hogy mennyi rooibush teát kell fogyasztani ahhoz, hogy maximális öregedésgátló hatást érjünk el, mivel csak tenyésztett sejteken végeztek kísérleteket.

A rooibush a dél-afrikai Nyugati-Fokföld Cederberg régiójában őshonos. Az Aspalathus linearis (vagy “vörös bokor) nevű növény leveleiből készül a rooibos tea, amely nagy népszerűségnek örvend világszerte, nagy részben a jól ismert kedvező egészségügyi hatásainak köszönhetően.

A rooibostea.com szerint a sok antioxidáns és ásványi anyag miatt rendkívül egészséges választás a rooibos tea, amely hozzájárul a szemmel láthatóan szebb bőrhöz. Antibakteriális hatása van, és úgy tartják, segít az ekcéma, a pattanások és az öregedés hatásai elleni küzdelemben

Forrás: worldteanews.com