Őszi sláger koffeinmentes teák

2019. szeptember 30. - 11:09
Őszi sláger teák

Ahogy lehullottak a legelső falevelek, két észrevételem is lett a teaboltot illetően. Megnövekedett vásárlóink betértének száma, és igen szeretettel csapnak le a Fűszeres alma teánkra.
Mindkettő tökéletesen érthető, hiszen sok ember számára a teázás egy hűvösebb/ hidegebb időben végzendő kikapcsolódási forma. A Fűszeres alma pedig koffeinmentességéből kifolyólag tökéletes forró ital este munka után az illatgyertya lángjánál.
Én is imádom az esti puha takaróba bekuckózós teázást , ezért hozok néhány koffeinmentes példát arra az esetre, ha kikapcsolódás végett valaki a forró tea kortyolgatása melletti olvasást választja lefekvés előtti rituálénak.
Első példának a Fűszeres alma savanykás ízvilága után egy édes: • Punch teára esett a választásom.  Ha szereted az illatos, különleges teát, akkor ez tökéletes alternatíva. Ráadásul, ha a nap fáradalmait is kiűznéd gondolataidból egy szempillantás alatt, akkor egy kevéske rummal megspékelve mennyei forró alkoholos italhoz is remek alapanyag.Második példám egy szintén koffeinmentes, ám nem gyümölcstea, a: •Vaníliás rooibush.  Ez a tea vöröstea. Édeskés, de nem csömör íze remek esti, krémes álomba-ringató.
Harmadiknak, és egyben utolsónak egy személyes kedvencet választottam, ráadásul mesébe illő élmény fűz hozzá, ezért is merem hűvös időre ajánlani, mégha nem is kifejezetten odaillő gyümölcs.Tehát a nagy kedvencem: Áfonyás gyümölcstea. Tavaly egy faházban szálltunk megegyik kirándulásunk alkalmával. Egy kis vendégház volt, tehát a faházikó előtt ott volt a családi ház, aminek lakói gondját viselték ennek a kis csodaháznak a mindennapokban, de amúgy se oldalt, se hátul nem volt más, csak erdő. Egyik éjszaka egy takaróval bebugyolálva kiültem a teraszra és csak hallgattam a csendet es néztem a holdfényben izgő-mozgó faleveleket. Természetesen felkészültem már előre, és egy termoszt meg néhány féle teát is elcsomagoltam az indulás előtt. Így nem csak ültem és gondolkoztam, hanem fel is forrósodtam az áfonyás teának köszönhetően. Így volt kerek az este.
Kicsi történetem után tehát nagyon jó szívvel ajánlom ezt a rendkívül finom teát, és remélem, hogy más is megérzi a varázsát ezeknek az esti teaszürcsölgetős, hűvös, holdfényes pillanatoknak.

Kovács Vanessza az írás szerzője, ha valaki személyesen találkozna vele, a Somerset Teahouse Árkádban található üzletében megteheti.

2019.09.30.