Miért káros a zöld tea kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő?

2015. április 17. - 16:04

Hogyha ilyen kapszulák segítségével szeretne megszabadulni túlsúlyától, gondolja újra. Kutatók bebizonyították, hogy igen káros mellékhatásai lehetnek, többek között mérgezéses májbetegség. 

 

 

 

 

Hangsúlyozták, hogy aki marad a hagyományos zöld teánál, nagy lépést tehet egészsége megőrzésének érdekében. Azonban ha valaki mindenképpen szedni akarja a kapszulákat, ennek elkezdése előtti hetekben is javasolt zöld teát inni a káros mellékhatások elkerülése érdekében. 

 

A tea természetes antioxidánsokban, úgynevezett katekinben és polifenolokban gazdag. Számos állatkísérlet kimutatta a zöld teában található polifenolok megelőző hatását az elhízással szemben.

 

Egy új kísérlet során a kutatók egereknek adtak nagy dózisban a zöld teában található polifenolból. Az adag azonos volt azzal, amely az emberek által szedett étrend-kiegészítőkben található. Ez megvédte az egereket a májtoxikációtól, amit a magas dózisú étrend-kiegészítő szedése okozhat. Az eredmények kimutatták, hogy aki zöld teát iszik az étrend-kiegészítő mellé, kisebb eséllyel kap mérgezéses májbetegséget.