A matcha zöld tea

2018. szeptember 05. - 16:09
Matcha zöld tea

Az utóbbi évek nagy divatja a teavilágban a matcha tea. Mit is kell tudnunk róla? A matcha szó szerint "porított teát" jelent. A hagyományos zöld tea fogyasztásakor a levelekből származó összetevők kiáznak a forró vízben, majd a leveleket eldobjuk. A matcha-val kvázi a leveleket is megisszuk, amelyeket finoman porítottunk.

A hagyományos zöld teáktól eltérően a matcha termesztés során fontos tea növény árnyékolása, ez a jobb ízt és textúrát eredményez, majd kézi szedést követően, röviden gőzölik a fermentáció elkerülése érdekében. Ezt követően szárítják és hűtött tárolóban érlelik, ami mélyíti az ízt. A szárított leveleket ezután finom porrá őrlik.

A matcha kiváló minőségű teából készül, és mivel az egész tealevelet elfogyasztjuk, sokkal hatékonyabb tápanyagforrás, mint a hagyományosan feldolgozott zöld tea. A vitamin és ásványi anyag tartalmán kívül a matcha antioxidánsokban gazdag polifenolokat is tartalmaz, amelyeket a szívbetegségek és a rák elleni védekezéshez fontosak, valamint segíti a jobb vércukorszabályozást, vérnyomáscsökkentést és öregedésgátló. A Matcha háromszor annyi koffeint tartalmaz, mint egy csésze hagyományos tea . Az matcha erős ízű tea. Vannak, akik spenóthoz hasonlítják íze miatt. Meg lehet édesíteni, ha valaki nem kedveli ízvilágát. A tea szakemberek felhívják a figyelmet, hogy a matcha minősége kulcsfontosságú, a minőség pedig nem olcsó. Más szóval, a magas minőségű, friss, tiszta matcha drága. Az alacsony árcédulák figyelmeztetőek a minőséget illetően.

A Matcha divatba jött a szakácsok körében is, nem csak italként, hanem édes és sós ételekben. Ha a googleban matcha receptekre keres, mindent megtalál kezdve a matcha muffintól, a brownie, a puding, a matcha leves, és még matcha guacamole-t is! Divat kísérletezni vele, és jól kapcsolódik a mostanában oly népszerű szuper egészséges étrendekhez.

Ha több matcha termékre kíváncsi látogasson el a www.123matcha.hu weboldalra.