Jeges tea - Itt a szezonja, készítsen Ön is jeges teát otthonában különféle teáinkból.

2011. július 07. - 13:07

Itt a nyár és ezzel együtt itt a nagy meleg ideje is. Sokan sokféle képen próbálnak védekezni: árnyékba bújnak, sapkát vesznek, maximumra tekerik a légkondícionálót. Amit viszont az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy az egyik legfontosabb dolog, hogy sok folyadékot juttassanak szervezetükbe. A nyár egyik nagyon kedvelt itala a jeges tea erre kiváló lehetőséget nyújt. Bár sokféle kivitelben és ízesítésben kapható a boltokban, de semmi sem múlja felül az otthon, tealevélből készített jeges teát.

 

A jeges tea nem olyan hosszú ideje él a köztudatban. Első megjelenése 1905-re tehető, amikor is a St. Louis-i világkiállításon Richard Blechynden teakereskedő úgy próbálta népszerűbbé tenni portékáját a nagy melegben, hogy lehűtötte. Friss hűsítőként kínált indiai teája a világkiállítás egyik legnagyobb szenzációja lett, és azóta is hódít a világ minden táján.

 

A jeges teának rengeteg variációja létezik. Készülhet fekete-. fehér, zöld-, vagy gyümölcs teából is. Ízesíthető citromkarikával vagy gyümölcs darabokkal, gyömbérrel vagy más fűszerekkel. Ennek az italnak talán az egyik legnagyobb előnye, hogy mindenki a saját ízlésére formálhatja, nincsenek határok, csak amit a saját képzeletünk szab. Érdemes sokféleképpen kipróbálni, kísérletezgetni.

Miből is készíthet jeges teát?