Andokban termelt teakülönlegesség Kolumbiából

2017. július 27. - 15:07
Andokban termelt teakülönlegesség KolumbiábólAndok és tea

A Csendes-óceánra néző Andok magaslatain, ahol a termőföld gazdag és friss, egy innovatív teakert keltette fel a különlegességek vásárlóinak figyelmét.

Bitaco ad otthont Kolumbia egyetlen kereskedelmi teakertjének, közel az Egyenlítőhöz, 1800-2050 méter magasan, vadvilágban gazdag nemzeti parkok közé rejtve.

Az itteni teabokrok 35 évesek. Ezeket eredetileg CTC tea termelésére ültették 51 hektáron, de az utóbbi években átálltak a fekete és zöld teák ortodox termelésére, és további 10 hektáron herbateát ültettek. További 40 hektár beültetését tervezik az elkövetkező években. A gyár lenyűgözően modern, a személyzet fiatal, élénk és lelkes.

A Bitaco Unique Colombian Tea nevű vállalatot a kolumbiai kormány támogatja, és rendelkezik anyavállalata, az Agrícola Himalaya SA származási bizonyítványával. A cali székhelyű Agrícola Himalaya SA évtizedek óta kínál nagy mennyiségű dél-amerikai teát.

Juan Pablo Pineda, Kolumbia mezőgazdasági ügyekért felelős helyettes minisztere kiemelte az új termék fontosságát a dolgozók iránti szociális elkötelezettség szempontjából. Azt mondta, Bitaco egy minta kert, amely a terület vidéki családjainak optimális munkakörülményeit demonstrálja, és jó példa arra, hogyan tudnak a termesztők hozzájárulni a fenntartható gazdálkodási gyakorlat fejlesztéséhez.

„A kóstolások alapján meg vagyunk róla győződve, hogy teáik a legmagasabb normáknak fognak megfelelni; valódi bio teák; és magukban fogják hordozni azt a csipetnyi földrajzi titokzatosságot, amelyet a vásárlók szeretni fognak” – mondja Nigel Melican, az egyesült királysági székhelyű Teacraft alapítója.

A régió szerves anyagokban gazdag termőföldje rendkívül édes ízt ad a teának, mondta Melican.

A vállalat célja, hogy teakülönlegességeit a nemzetközi piacon árulja. Az eladások 2017-es beindítása az Egyesült Államokat, Kanadát, hat európai országot és hat latin-amerikai országot céloz meg.

A cég 2012-ben kezdett teakülönlegességekkel kísérletezni. Tavaly Cacao Kisses nevű teájuk második helyet ért el a Penton Nemzetközi Teaversenyen.

 

Forrás: www.worldteanews.com