A szálas tea is lehet könnyen elkészíthető!

2019. május 23. - 15:05
Filteres vagy szálas tea?

Ki ne emlékezne az óvodában vagy menzákon műanyag kancsókba kiöntött mézédes citromos teákra. Ilyet lehet kapni a karácsonyi vásárokon is a forralt bor melletti kondérból is. Abban a nagy hidegben kellően felmelegít, de a bundáskenyér mellé is az ilyen típusú tea dukál természetesen.
Érdekes azonban, hogy vásárlóink nagy része nem igazán ízesíti a teát. Egy-két  gyümölcsteához a méz elengedhetetlen, de a legtöbb teánk úgy, ahogy van, natúran a legtökéletesebb.
Ugye ez a filteres teákról messze nem mondható el. Sajnos egy normális méretű bögrében vízízű. Kellő citrommal, cukorral feljavítható ugyan, de a tea igazi íze (már ha volt) eltűnik, és kevésbé egészséges.
Már pedig, aki rendszeres teázó, az valóban többet tesz az egészségéért. Nem csak a vitaminokban gazdag tealevelek miatt, hanem a hidratáltságban is jó barát a tea.
Persze itt kanyarodnék vissza az agyon ízesített filteres teákhoz.
Közel sem ugyanaz.
Valójában köszönő viszonyban sincsen egy papírfilterbe csomagolt apróra darált össze-visszaaromatizált "tea" a természetből leszüretelt óriási szálú igazi frissítő vitaminbombával.
Sajnos egyes praktikumokból kifolyólag nagy arányban vásárolnak az emberek filteres teát szálas helyett. Az egyik vásárlónk hívta fel a figyelmem arra, hogy milyen könnyen kivitelezhető a szálas tea utaztatása és elkészítése.
A megoldás a következő:
-Vegyél a kedvenc teádból 100g-ot!
-Vegyél egy 100 db-os papírfiltert!
-Vegyél egy lehetőleg aromazárós fémdobozt!
-Tegyél egy teáskanálnyi teafüvet egy papírfilterbe!
-Ezt ismételd meg még a tea el nem fogy!
-A kiporciózott, nagyjából 5g-os most már "filteres" teákat tedd a jól záródó dobozba!
-Reggel, mielőtt elindulsz, csak dobj be a táskádba annyi kis csomagot, ahányszor 3-4 dl teát szeretnél inni!
Ugye, milyen egyszerű?! Hidd el, a szervezeted meg fogja köszönni ezt a kis fáradozást.

Kovács Vanessza a blog szerzője, ha valaki személyesen találkozna vele, a Somerset Teahouse Árkádban található üzletében megteheti.

2019.05.23.