Oolong, mint étrendkiegészítő

2019. június 03. - 16:06
Oolong tea, mint étrendkiegészítő

Egyszer bejött hozzám egy hölgy és fogyasztó tea után érdeklődött. Mi leginkább élvezeti teákat árulunk, amik mellett néhány herbatea is helyet kap. Azt gondoltam, fogyasztó teát speciális boltban, bioboltban esetleg gyógyszertárban kapni. Mielőtt ezeket a gondolataimat kimondtam volna, ő elmondta, hogy azt olvasta, hogy az Oolong erre alkalmas. Mivel Oolong teánk több féle is van, rögtön elővettem és megmutattam neki őket. Majd pedig elvitt egy simát.
Rá pár hétre eszembe jutott ez a beszélgetés és gondoltam egy könnyű reggeli mellé kipróbálom. Megittam úgy 4-5 dl-t belőle reggel és érdekes módon délután 3-ig bőven elvoltam mindenféle éhségérzet nélkül.
Azt hittem, a zöld és sárga teák inkább vízhajtásra jók, de mint kiderült étrendkiegészítőnek is szuperül beválnak.
Gondoljunk csak bele, ha egy sietős napon nincs időnk a sonkás-hagymás tojásrántottára pirítós kenyérrel, akkor csak joghurtot egy kevéske zabbal megeszünk, mellé kulacsban visszük magunkkal az elkészített Oolong teánkat, és miközben sietünk egyik helyről a másikra az ügyintézések közepette, csak kortyolunk néhányat a finom teánkból. A serkentő hatása segít átvészelni a rohanásban kialakult fáradtságot, telítettséget adó érzete megszünteti a gyorséttermek utáni vágyakozást és, ha eleget iszunk, kielégíti a napi folyadékbevitelt is. Több funkcionális és még az íze is remek. Én speciel az Oolong Chin Chin-t ittam, az a kedvencem, de van még választék, mindenki találhat magának megfelelő Oolongot! :)

Kovács Vanessza a blog szerzője, ha valaki személyesen találkozna vele, a Somerset Teahouse Árkádban található üzletében megteheti.

2019.06.03.