Nyári frissítő

2019. május 28. - 16:05
Japán zöld tea szamóca és ananász darabkákkal

 Itt az Árkádban már nyomják a légkondit, így pulcsiban ülök, de már kint végre kezd a pólóidő berobbanni. Ilyenkor nincs is jobb, mint a természetben lenni és élvezni az év első meleg napsugarait. Miközben a D-vitamint szívjuk magunkba nem árt a hidratáltságra is odafigyelni, ezért megosztok egy vitaminban gazdag frissítő jegestea ötletet:
Gyakorlatilag bármelyik zöld teára eshet a választásunk, én most a Hawaii zöld mellett döntöttem. Ugye ez egy középerős koffeintartalmú klasszikus japán zöld tea szamóca és ananász darabkákkal.
1 lépés: Forralok vizet, majd olyan 5 percig hagyom állni, hogy 60°C-osra visszahűljön. 1 liter vízhez teszek 3-4 kanál teafüvet, hagyom állni 2 percig. Ha letelt a 2 perc kiveszem a teafüvet és félreteszem, hogy lehűljön.
2 lépés: Amíg hűl, előkészítem a többi szükséges dolgot. Felkarikázok egy kisebb citromot, egy kisebb gyömbért és megmosok néhány mentalevelet.
3 lépés: Ha már hidegre hűlt a tea, beledobom a citromot, gyömbért, mentalevelet. Előveszem a fagyasztóból a fagyasztott gyümölcsöket és abból is szórók bele egy jó marékkal.
4 lépés: Amikor poharakba öntjük szét az 1 liter jegesteát, akkor érdemes a pohár aljára még tenni egy karika citromot, gyömbért, mentát, fagyasztott gyümölcsöt és jeget, és úgy felönteni a teával. Erre azért van szükség, mert szép lesz a "tálalás", másrészt pedig a tea elfogyasztása után a gyümölcsöket is meg lehet enni, plusz az íze így még intenzívebb lesz.
Ugye, milyen jól hangzik? Olyan, mint egy limonádé, csak szirup helyett egészséges tea alap adja meg az ízét.
Készítsd el és garantáltan ez lesz a nyár sláger frissítője egy jó kertipartihoz.

Kovács Vanessza a blog szerzője, ha valaki személyesen találkozna vele, a Somerset Teahouse Árkádban található üzletében megteheti.

2019.05.28.