Lotus Green, ahogy én látom

2019. június 27. - 08:06
Lotus Green zöld tea

Mai nap újra teakóstolás mellett döntöttem. A választott tea, amint ahogy a címben is látható nem más, mint a Lotus Green. Etikettjén a következő áll: "Egy nagyon ritka, különleges lotus pental ízesítésű zöld tea vastag, zsíros, rizses utóízzel."
Tealevelei zöld-világoszöld-fehér színekben keverednek a dobozában. Hosszú, de keskeny egyenesszálú levelek ezek.
Illatából rögtön kiérezni az intenzív rizses ízt.
Aki kedveli a natúr, természetes ízű teákat, az valószínűleg illat alapján már felcsigázódna. Én ezek közé az emberek közé tartozom, szóval kíváncsian vártam a folytatást.
Mikor 65°C-os lett a víz 4 dl-es bögrébe beletettem az egy teáskanálnyi teafüvet. Beállítottam a stoppert 2 percre és figyeltem, ahogy a szálak a melegvíz hatására kiengednek.
Letelt a 2 perc. Egy lágy, világossárga főzetet kaptam, aminek összetéveszthetetlenül ugyanolyan illata volt, mint a száraz tealevélnek. Őszintén szólva, ha csukott szemmel illatolom és nem tudom, mi van előttem, könnyen azt mondom: egy tál kitűnően ízesített főtt rizs.
Az íze ellenben meglepett.
A rizses benyomást elveszítette, egy picit csak az utóízében éreztem ezt, amit előtte olyan intenzíven kiszagoltam.  Egy kesernyés natúr zöld teát kortyolgattam, amiben éreztem valami éles vasas ízt. Talán ahhoz, hogy az én ízlésemhez közelebb álljon (hogy valamivel lágyabb ízt kapjak), elég lett volna 1,5 percig áztatni és egy picivel kevesebb tealevelet belefőzni.
Mindenesetre azért elfogyott mind a 4 dl, hiszen a problémám mindössze annyi volt, hogy délután negyed 6-kor valami gyengébbre vágytam volna. Kifejezetten ajánlom azoknak a teafogyasztóknak, akik valami természetes ízre vagynak egy kis extrával. Akik szeretik, ha a zöldnek is van ereje és testessége.

Kovács Vanessza a blog szerzője, ha valaki személyesen találkozna vele, a Somerset Teahouse Árkádban található üzletében megteheti.

2019.06.27.