Karácsonyi felfedezés:
A legnagyobb karácsonyi felfedezésem idén azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy a Walkers zacskós vajas teasütemény. Gyerekkoromban az egyszerű kekszeket és csokikat nassoltam, nem igazán a bonbonokat és teasütiket, így érthető lemaradásom oka. Meglehetősen tartottam tőle, hogy száraz lesz vagy túl édes. De amikor már sok kollégám is rágta a fülem, hogy elhihetem, nem fogok csalódni, akkor azért a kíváncsiság győzött. Főztünk egy mennyei Citromkrémes Rooibusht és ebbe mártogatva tapasztaltam meg először azt, amit utána az egész karácsonyi szünetben hiányoltam. A forró teától tökéletesen omlós kekszet kaptunk, ami csak úgy elolvadt a számban. (Már ha egyáltalán keksz tud olvadni.) Csodálatos vajas íze egyszerűen fantasztikusan keveredett a citromkrémes édeskés teával.
De itt nem álltunk meg. Annyira lenyűgözött, hogy kíváncsi voltam milyen teákkal lehet még elérni ugyanezt a hatást. Bodzás ribizli teánk volt a második próba, ami gyümölcsteák közül a kedvencem. Megfordult a fejemben, hogy nem feltétlen a legjobb választás egy ilyen erősen gyümölcsös íz egy vajas sütihez (főleg, mert ha már édességről van szó, akkor általában ami gyümölcsös azt elkerülöm), de ezesetben a vajas süti nem követeli meg, hogy csokis vagy krémes teával kóstoljuk. Egyszerűen a keksz állaga megint tökéletessé vált az első mártogatás után és csodálatosan alkalmazkodott az íze a csupa gyümölcs bombával. Ezután már hosszú a lista, hiszen a többi kedvenc teáimmal is kipróbáltam és teljes határozottsággal állíthatom, hogy mindegyikkel működik és varázslatosan finom.
Tökéletes kiegészítői egymásnak!
Kovács Vanessza az írás szerzője, ha valaki személyesen találkozna vele, a Somerset Teahouse Árkádban található üzletében megteheti.
2020.01.27.