Így tudsz a teán pénzt megtakarítani

2024. február 13. - 14:02
Így tudsz a teán pénzt megtakarítani

Miközben mindannyiunkat bombáznak a termékek és szolgáltatások árának emelkedésével kapcsolatos rossz hírekkel, úgy gondoltuk, segítünk abban, hogy a legtöbbet és a legjobb ár-érték aránnyal hozd ki a teádból. Összeállítottunk egy listát azokról a tippekről, amelyekkel a teakedvelők pénzt takaríthatnak meg, miközben a tea minősége sem igényel kompromisszumot. Íme. 

 

Szerezz be egy teásdobozt, teahengert

Erre azért van szükség, mert ha a megvásárolt teát azonnal áttöltöd egy ilyen jó minőségű dobozba, akkor az légmentesen zár és nem lesz gond a tea minőségével. Ha csak úgy lerakod valahova akkor a tealevelek átvehetik a környezet ízeit, illatait, a nedvességet és nem az eredeti ízt kapod majd meg amikor megfőzöd. Itt találsz néhányat: https://tea.hu/kiegeszitok/dobozok

 

Ne aggódj a minőségmegőrzési idő miatt

Kérjük, ne aggódj a csomagoláson feltüntetett minőségmegőrzési idő miatt. Ezeknek a dátumoknak a feltüntetése törvényi előírás, de ha helyesen tárolod a teát, akkor évekig friss és nagyszerű marad. A hő, a levegő, a fény és a nedvesség tönkreteszi a teát, ezért sötét és száraz helyen elhelyezett, légmentesen záródó edényben tárold. Úgy akár évekig friss marad.

 

Akciók

Szuper módja a pénz megtakarításnak (és az új teaízek megkóstolásának), ha lecsapsz az akciókra, a különleges összecsomagolásokra vagy bármilyen olyan marketing ötletre, ami neked tetszik. Ha olcsóbban tudod megvenni a kedvenc teádat akkor spóroltál, igaz?

 

Figyelj a „Hogyan készítsd el” ötletekre

Érdemes megfogadnod a főzési tanácsokat. A laza levelű tea kibontakozik és kinyílik. Nem kell sok laza levelet tenni a teáskannába és a szűrőbe, hiszen a leveleknek hely kell, és egy kis mennyiség még mindig sok-sok ízt ad. Érdemes követni az elkészítési javaslatokat és valóban annyi teával és úgy elkészíteni a teát, ahogy javasoljuk.

 

Második felöntés, harmadik felöntés….

Soha ne egyszer önts fel a teát, legalább kettőt mindegyik „kibír”, sőt, egyes teák szeretik, ha többször is felöntjük őket. Még szuperebb, hogy a felöntések közben a tea íze változni fog (nem, nem gyengül, hanem változik) ami azt jelenti, hogy izgalmasabb, más és érdekesebb lehet. Vannak egyébként annyira erős teák is, amelyek akár 4-5 felöntés után is gyönyörű ízzel lepnek meg.

És ami a legfontosabb: találd meg a kedvencedet és legyen mindig otthon, így nem kell egy teázóban a többszörösét kifizetned akkor ha megkívánod.