Hogyan fogyaszt a zöld tea?

2016. szeptember 20. - 17:09
Hogyan fogyaszt a zöld tea?

Kutatások igazolják, hogy akik rendszeresen fogyasztanak zöld teát, nem csak egészségesebbek, de gyorsabb az anyagcseréjük, és sportolás közben is több kalóriát égetnek el. A fogyásért és a zsírégetésért az epigallokatekin-3-gallát (EGCG) nevű antioxidáns felelős, ami csak a zöld teában található meg, nem pedig a zöldtea-ízesítésben. Emiatt teljesen felesleges vérszemet kapnunk a boltban és zöld teás fagylaltot, cukorkát és süteményt venni, nem ezektől fogunk fogyni.De pontosan hogyan kell fogyasztani ezt a "csodaitalt" ahhoz, hogy a legoptimálisabb hatást érjük el vele?

Az ízesített zöld teák ugyanolyan hatékonyak, mint az ízesítés nélküliek.

Szakértők szerint az ízesített változatokban lévő ízanyagok szerencsére semmit sem vonnak le a tea hatékonyságából, egy Sencha citrus pédául remek frissítő is. Ugyanakkor figyeljünk oda arra, hogy ha a teában cukor van, az jelentős kalóriatöbbletet eredményezhet, így a diétánkat nem fogja elősegíteni. Érdemes kerülni az édesítőkkel készült verziókat is - valójában a legjobb, ha a zöld teát üresen fogyasztjuk. Amire még mindenképpen figyeljünk oda, hogy lehetőség szerint olyat válasszunk, amely kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, és nincsenek benne mesterséges adalékanyagok illetve tartósítószerek.

Forrón a legjobb

Természetesen a zöld teát hidegen, sőt jegesen is ihatjuk, a jég viszont hígítja a zöld teát. Ha a fogyókúránk beindítása miatt fogyasztjuk, akkor a legjobb forrón vagy melegen inni. Érdemes szakértők tanácsát meghallgatni, vagy a tea.hu oldalon utánanézni a pontos áztatási időnek és hőmérsékletnek.

 

Megromolhat a zöld tea?

Megromlani nem fog, de mint szinte minden élelmiszer, frissen a legjobb - a filteres változatot ha lehet kerüljük, a szálas jó mínőségű zöld tea az igazi. Legjobb, ha felbontás után legfeljebb fél éven belül elfogyasztjuk, így biztosan nem vesznek el belőle a fontos antioxidánsok.

Forrás: womenshealthmag.com