Fekete tea és vajas keksz

2019. március 04. - 20:03
Vanessza blogja

A minap bejött hozzám egy hölgy, aki Walkers kekszet és fekete teát vásárolt. Elárulta, hogy ő csak így szereti. Az egyiket a másik nélkül meg sem inná/enné.
Gondoltam kipróbálom, milyen ez a párosítás, hiszen már olyan régóta ajánlgatom a kettőt külön-külön. Kíváncsivá tett, milyen lehet valóban együtt.
Én, aki azt hittem, hogy ezek a vajas kekszek inkább kakaóval vagy kávéval passzolnak igazán, meglepődve tapasztaltam, hogy mennyire elragadó kombináció a tea a sütivel.
Személy szerint Assam TGBOP-t ittam egy kevéske tejszínnel és hozzá a tradicionális skót vajas keksz, ropogós amerikai pecan dióval és karamell darabokkal.
A tea krémes, a keksz omlós lett. Tökéletesen kielégítve a nassolás igényét, pedig 4dl teához csak 2 kekszet fogyasztottam el.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti az édeset reggelire, mert ez egy tökéletes napindító lehet az Assam erős koffeintartalma miatt, és a keksz pedig garantálja a lendületet.

Kovács Vanessza a blog szerzője, ha valaki személyesen találkozna vele, a Somerset Teahouse Árkádban található üzletében megteheti.