Ezzel dobd fel a teádat
Az igazi teafogyasztók „tisztán” szinte szertartásszerűen fogyasztják a teát, de sokan vannak kik szeretnénk valami mást kipróbálni, és izgalmasabbá, egyedibbé tenni az italunkat. A tea pedig engedékeny, valójában azt teszel bele, amit szeretnél, azzal dobod fel, amivel gondolod. Bármit megtehetsz tehát, de van néhány olyan, amit semmiképp ne hagyj ki. Íme.
Bármilyen citrusféle
A tea ízét bármilyen citrusféle (a lime, a narancs, a grapefruit, a citrom) feldobja és megenyhíti. Ezt tudtad, hiszen biztosan facsartál már citromot a teádba. Mi most arra akarunk rávenni, hogy tedd máshogy. Készíts a citrusféléből pépet és ezt a pépet rakd a teába. A citrom megsavanyítja a narancs, a mandarin a grapefruit a vadnarancs, vérnarancs esetleg a pomelo lágyítja és kicsit a maga képére formálja. Imádni fogod.
Méz
Ohh, hát ez sem új, igaz, biztosan ittad már mézzel a teádat. Van azonban kettő szabály. Míg a méz jól párosítható a fekete és a zöld teával, a fehér teát, amely lágyabb ízvilágú, túlságosan elnyomhatja abba nem javasoljuk. A másik szabály még fontosabb. A méz prebiotikumként működik, ami azt jelenti, hogy táplálja a jó bélbaktériumokat. Mindezek a tulajdonságok segíthetnek az egészséges immunrendszer fenntartásában. De csak akkor, ha a langyos teába teszed, mert ha leforrázod, megölöd.
Borsmenta
A menta és a borsmenta erőteljes illattal rendelkezik, és extra csavart adhat az egyszerű ízesítésű teáknak. Próbáld ki bármelyik természetesen felemelő zöld teánkat egy leheletnyi mentával. Olyan frissítő lesz a teád amilyet még soha nem ittál.
Gyömbér
Nem mindenki szereti pedig a gyömbér feldobja és felpezsdíti a teát. Nemcsak az orrmelléküregeidet tisztítja meg, hanem enyhíti a hányingert és az influenza tüneteit is. Ha sok gyömbért használsz, és hagyod feloldódni, savanykásabb lesz a tea íze.
Bogyós gyümölcsök
Bár a teában általában nem bogyós gyümölcsöket akarsz látni, az eper, az áfonya és a málna teltséget ad az italnak, így kevésbé leszel éhes. Nem is kell belőlük sok ahhoz, hogy megkapd a várt extra ízt és utána megehesd a teás málnát…mennyei.
Növényi alapú tej
A tej krémessége kiegészíti a fekete tea karamellás, pörkölt ízvilágát. A szójatejnek ugyanaz a tápanyagprofilja, mint a sima tejnek. Krémesebb állaguk miatt a zab- és a kókusztej is jó választás mindkettő lágyabb. Fontos viszont, hogy ne legyen cukrozott, elviszi a teaízt.
Bármit is teszel a teádba, nálunk megtalálod az alapteát. Kattints és válaszd ki a számodra legkellemesebbet. https://tea.hu/