Diós ébresztő

2019. november 01. - 14:11
Diós ébresztő tea

Az őszi-téli időszak legkedvesebb teáját szeretném ma bemutatni. Fantázia neve: Diótörő. Tőlem azért kapta a 'Diós ébresztő' becenevet, mert mindig csak délelőtt iszom belőle. Először a 'Diós álom' jelző jutott mennyei ízéről eszembe, de félő, hogy ez félreviszi, és azt sejteti, hogy ez egy nyugtató, álmosító tea, pedig egy ceyloni fekete alapú igencsak serkentő hatású teáról van szó. Isteni dió, mogyoró, narancshéj, rózsaszirom, szegfűszeg és fahéj adja meg ezt a mámorítóan süteményes ízt.
100°C-os vízzel forrázzunk egy teáskanálnyi teafüvet, 3 percig áztatjuk, és amint csipog az óránk, már a legfinomabb illat lesz úrrá a szobában, ahol készítjük teánkat. Akárcsak így natúran vagy tejjel, tejszínnel is bátran fogyaszthatjuk, hiszen ízén nem változtat, csak egy krémes állagot kapunk, ami méginkább passzol ehhez a diós-mogyorós őszi finomsághoz.
Én főként reggel iszom, általában délután már amúgy sem nyúlok fekete teához. Ám aki jobban bírja/szereti a koffeint vagy szüksége van rá, annak nyugodtan lehet pihentető kikapcsolódás, hiszen ezzel a finom ízesítéssel egészen elröppenhetünk a hűvösebb időszak legvarázslatosabb pillanataiba. Ha szereted az ízesített teát, ezt ne hagyd ki. Csalódni nem fogsz!

Kovács Vanessza az írás szerzője, ha valaki személyesen találkozna vele, a Somerset Teahouse Árkádban található üzletében megteheti.

2019.11.01.