Búcsú a Teaháztól, DE nem a teától:

2020. március 06. - 09:03
Vanessza

Ma dolgozom itt utoljára. 
Még emlékszem, mennyire spontán jött az életembe ez a munka. Emiatt is hiszek a véletlenekben. A sztori nem annyira izgalmas, mint amennyire tanulságos.
Mindig szerettem a teát, de természetesen annyira nem ismertem, hogy a megszokott filteresből vagy a -már szálas- gyümölcsökből kilássak.
De a sulis papírjaim átvétele után, pályakezdő szakmabeliként kellett egy két lábon a földön álló munka. Ezért az Árkádban néztem szét. Mindenhol kiadták az utam, hogy fényképes önéletrajzzal térjek vissza.
Így is tettem egy hétre rá. A kinézett üzletekbe leadtam az adataim. Mikor mindenhova bementem, ahova akartam, könnyű szívvel sétáltam az éttermek felé. Ott megpillantottam a "mi kis üzletünk". Eladót keres. Hm. Maradt még néhány önéletrajz, miért ne vinném be? A kedves (azóta már) kolléganőm behívott rá 3 napra, persze a legnagyobb meglepetésemre, hogy ez ilyen könnyen ment.
Jöttem is kíváncsisággal és szorgalommal. Jegyzeteltem mindent, amint tudni kell. Azt vettem észre, hogy egyszer csak már egy kocsiban ülök Kecskemét felé tartva és megállás nélkül a frissen tanult téákról mesélek a páromnak.
Feketéket kóstoltam aznap. Megtanultam, hogyan kell elkészíteni, hogy mennyi féle fajta van és, hogy köze nincsen azokhoz, amiket eddig ittam. Igazi rajongással meséltem az új dolgokról, és impulzusokról, amik bent értek.
Hamar betanultam és hamar kialakult az ízlésem. A zöld teák lettek a kedvenceim. Először az ízesítettek, később a minél minőségibb natúr zöldek és fehérek.
Karácsonykor sok ízesített feketét is fogyasztok, hiszen azoknak nem lehet ellenállni, a maga mogyorós, diós, rózsás fahéjas, narancsos ízesítésével. Diótörő, Kashmir Chai, Sevillai narancs.
Esténként a a rooibushok, az Ázsiai citromfű és persze a mennyei gyümölcsteák vészelik át velem azt a néhány órát zárás előtt. Narancsos rooibush, Áfonyás gyümölcstea, Bodzás ribizli.
Ezek itt csak néhány példák, de valójában a lényeg, hogy úgy jött az életembe ez a munka (hiszen nem is néztem ki előre ezt a boltot), mint egy szépen előkészített könyv, amit muszáj elolvasni.
Ezt muszáj megtanulni! A teákat. Nekem. Viszek magammal tudást és tapasztalatot. Így lettem tudatos és előrelátó. És egy biztos! Sosem felejtem el, hogy a minőség nem az  előrecsomagolt papírfilter mögött rejtőzik.

A Somerset Tea munkatársai ezúton is szeretnék megköszönni Vanesszának az elmúlt éveket, nagyon élveztük társaságát. Új kihívásaiban nagyon sok sikert kívánunk neki, s ha úgy adódna bármikor visszavárjuk!