Teázási szokások a világban

2019. február 02. - 14:02
Világ teái válogatás - tea.hu

Hidegben felmelegít, hőségben hűsít, rosszkedvünkben felvidít. A tea, mint a víz után legnagyobb mennyiségben fogyasztott italunk sok bajunkra kínál megoldást. Nézzünk kicsit szét teázási szokásokat vizsgálva.

India: A Chai vidéke - India termeli és fogyasztja a legtöbb teát a világon. Chai a nemzeti ital minden sarkon találkozunk vele, vasútállomásokon éjjel nappal találkozhatunk teaárusokkal. Ha vendégségbe megyünk, biztosak lehetünk benne hogy az édes fűszeres Chai az asztalunkra kerül.

Japán: A matcha szertartás - Japánban a tea a kultúra fontos része. Dacára a teafajták sokszínűségének a tea szó kizárólag zöld teára utalhat.  A népszerű szertartást melyet teaházakban tartanak néhány fős társaságoknak, matchának nevezik.

Marokkó: Menta tea - Lehetetlen Marokkóban egy napot anélkül eltölteni, hogy forró teával meg ne kínáljanak. Tuareg tea vagy másképpen marokkói menta tea az itteni életvitel biztos és örök pontja. Szorosan kapcsolódik a legendás vendégszeretethez, mely során háromszor szolgának fel menta teát, mindegyik pohár mást szimbolizál. Élet, szerelem, halál mindre inni kell természetesen.

Argentína:  a mate élmény - Úgy tartják ha Argentínát meg akarjuk ismerni marhát kell ennünk, boroznunk és mate teát innunk. A mate nemzeti ital Dél-Amerika egyik legérdekesebb országában, sőt a helyiek szerint  több is annál, maga az élet. A nap minden szakában isszák, minél többet fogyasztunk annál erősebb utóízt kapun.

Ororszország: vodka és tea - Oroszország a vodka és tea hazája. A teázás magas ára miatt a XX. sz első felében kezdett elterjedni igazám. A bolsevikok hatalomra jutása után ingyen teát kaptak a katonák és a munkások ezzel is jelezve egy új világ kezdetét mikor is a kiváltságosok teája a  nép italává válik.