zöld tea

Matcha elvitelre

Matcha elvitelreMatcha zöld tea puding

Egy Kickstarter termék lehetővé teszi a matchafogyasztást útközben

 

A Pret-A-Matcha startup vadonatúj terméke lett a matchakedvelők legújabb nélkülözhetetlen kelléke. Az innovatív flaska magában foglalja az összes hagyományos eszközt a matcha elkészítéséhez (a szitát, a kanalat, az ecsetet és egy rekeszt, amelyben 2 uncia [kb. 57 gramm] matcha por tárolható.

Andokban termelt teakülönlegesség Kolumbiából

Andokban termelt teakülönlegesség KolumbiábólAndok és tea

A Csendes-óceánra néző Andok magaslatain, ahol a termőföld gazdag és friss, egy innovatív teakert keltette fel a különlegességek vásárlóinak figyelmét.

Bitaco ad otthont Kolumbia egyetlen kereskedelmi teakertjének, közel az Egyenlítőhöz, 1800-2050 méter magasan, vadvilágban gazdag nemzeti parkok közé rejtve.

Teakészítés a múltban XII.

Teakészítés a múltban XII.Teakészítés a múltban

Fiumei Kávébehozatali Társaság teakészítési tanácsai:

 

A teát nem szabad főzni, hanem forrázni, no ez csak „nyelvi kérdés”, mert a továbbiakban pontosan kapjuk a teakészítés receptjét.

„I. A teát tartsuk lehetőleg légmentesen lezárva.

A leforrázott tea ne kerüljön fémmel érintkezésbe, hanem üveggel vagy porcelánnal. (Egyes helyeken pláne ezüstkannába öntik a teát.)

A teához szükséges vizet csak oly edényben szabad felforralni, amelyben vízen kívül még soha semmi mást nem főztek vagy forraltak.

Teakészítés a múltban VIII.

Teakészítés a múltban VIII.Teakészítés a múltban

A kínaiak teája

A teakalács

A tealevélből készült ital, amely Dél-Kínában te (azaz tea), északon pedig ťsa (csa) (azaz csáj), az idők folyamán sok változást, készítési módot ért meg. Emlegetik még: ton, tseh (ce)ôchung (csung), khen (ken) és ming néven is. Ezek a nevek a teakultusz korszakait jelzik.

Teakészítés a múltban

Teakészítés a múltbanTeakészítés a múltban

A teakészítéssel szakácskönyveinkben a 19. sz. elején találkozunk. A teát angol, hollandi, kínai vagy orosz (muszka) néven emlegetik. Elsősorban az angolos készítési módot ajánlják, de enyhébb formában. Ízesítőül a szokottakon kívül a savanykás bort is ajánlják (citrom helyett), ami eléggé elterjedt.
 

Pesti szakácskönyv (Pest, 1843)

Oldalak

Feliratkozás RSS - zöld tea csatornájára